Tabouleh met tomaten en kruiden

Getty Images

Een heerlijke salade met een Oosters tintje, eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 3 dl groentebouillon
  • 150-200 gram bulgur
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1 groene paprika
  • Bladen ijsbergsla
  • 10 sprieten bieslook
  • 8 takjes peterselie
  • ½ bosje koriander
  • Citroensap
  • 1 eetlepel (olijf)olie

Bereiding

  1. Breng de groentebouillon aan de kook.
  2. Roer er de bulgur door en neem de pan van het vuur.
  3. Laat de bulgur 30 minuten wellen.
  4. Maak de tomaatjes en de paprika schoon.
  5. Snijd de tomaatjes in tweeën of vieren en de paprika in blokjes.
  6. Was de slabladen, rol ze op en snijd ze in smalle reepjes.
  7. Was de kruiden en snijd ze klein.
  8. Roer de bulgur met een vork los.
  9. Meng de groente en de kruiden door de bulgur.
  10. Maak de salade op smaak met citroensap, de olie en een beetje peper.

Menusuggestie

Lekker met een runderworstje.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 runderworstjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
395kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum