Tuinbonensalade

Getty Images

Deze maaltijdsalade is smullen in de zomer! De munt zorgt voor een verfrissende toevoeging.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 kg tuinbonen
  • 1/2 kropje krulandijvie
  • little gem
  • 2 takjes munt
  • 1 sjalot
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  1. Dop de tuinbonen en kook ze in weinig water gaar in 8-10 minuten.
  2. Snijd de andijvie of sla in smalle repen.
  3. Snijd de munt in reepjes, de sjalot in snippers en de ham in reepjes.
  4. Maak een dressing van de mosterd, citroensap, 1 eetlepel water, de olie en wat peper.
  5. Meng de dressing, de sjalot en de munt door de nog warme tuinbonen en laat dit afkoelen.
  6. Meng door de koude tuinbonen de reepjes sla en de ham.

Menusuggestie

Lekker met een kipfilet en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 kleine kipfilets
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Allergie info:

Voor het gebruik van rauwe ham radpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
240kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum