Wilde paddestoelenrisotto

Getty Images

Een simpele doch overheerlijke wilde paddestoelen risotto.

Aantal personen 
4/5
Bereidingsduur 
45-60 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr risottorijst
  • 300 gr wilde paddestoelenmelange
  • 2 paprika's
  • 3 dl witte wijn
  • 2 bouillon blokjes bospaddestoelen (anders kip)
  • 1.5 L water
  • platte peterselie
  • 1 citroen
  • peper & zout
  • Parmanzaanse kaas
  • 60 gr boter
  • 1 grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook

Bereiding

  1. Verhit de boter in een afsluitbare pan en fruit de ui op laag vuur samen met de knoflook tot de ui een glazige gloed heeft.
  2. Verhit 1.5 liter water in een waterkoker of andere pan totdat het kookpunt bereikt is en voeg daarna de twee bouillon blokjes toe.
  3. Voeg de wilde paddestoelen en de paprika bij de ui en knoflook en bak deze een aantal minuten op middelhoog vuur.
  4. Haal de wilde paddestoelen vervolgens uit de pan en zet deze apart. Probeer het vocht van de paddestoelen in de pan te laten, want dat zal straks een mooie smaak aan de risottorijst meegeven.
  5. Giet de risottorijst in de pan en blijf roeren tot het vocht van de paddestoelen voor het grootste gedeelte opgenomen is en schenk daarna de wijn in dezelfde pan. Blijven roeren tot de wijn voor het grootste gedeelte verdampt is, de alcohol moet namelijk volledig verdamt zijn.
  6. Zet het vuur op de laagste stand en schep uit de pan met bouillon twee keer zoveel bouillon in de andere pan als dat er risottorijst is toegevoegd. Roer eenmalig de rijst goed door, zodat alle rijst een beetje van de bouillon om zich heen heeft. Doe de deksel op de pan en wacht 15 minuten alvorens de deksel weer van de pan gaat.
  7. In de tussentijd kan de Parmazaanse kaas geraspt worden, de platte peterselie gesneden en de citroen gehalveerd.
  8.  
Auteur