Angusburger met rode-peperchutney en aardappelsalade

Getty Images

De allerlekkerste hamburger maak je zelf. Er zijn maar weinig dingen zó lekker als een echt goede hamburger! Hierbij het recept voor een speciale Angusburger.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
50 minuten

Ingrediënten

  • 4 Angusburgers
  • 4 plakjes gerookte spek
  • 1 el ahornsiroop
  • 4 plakjes ERU cheddar
  • 4 hamburgerbroodjes
  • sla
  • 100 ml appelazijn
  • 4 el honing
  • 3 rode paprika's
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 rode peper
  • 300 ml water
  • Peper en zout

Bereiding

Angus burgers

1. Verwarm uw BBQ voor directe garing tot 200 C. Leg de burgers erop en keer regelmatig. Doe een plakje ERU cheddar op de burger na de laatste keer draaien, wanneer hij nog op de BBQ ligt.

2. Haal de hamburgers van de BBQ (kerntemperatuur 58 C) en laat de burgers 2 minuten rusen. Gril de broodjes en het gerookte spek en smeer het spek als het gaar is in met ahornsiroop. Serveer de burgers op een wit broodje met de rode-peperchutney, een plak gerookte spek en de sla.

Rode-peperchutney

1. Verwarm de appelazijn en honing zachtjes in een pan tot de honing gesmolten is. Voeg de fijngesneden rode paprika's, gedroogde rozemarijn, plakjes rode peper en water toe.

2. Breng de chutney op smaak met peper en zout, laat deze 30 minuten sudderen onder regelmatig roeren. Voeg een scheutje water toe als het te plakkerig wordt. Laat de chutney nog even afkoelen.

Voedingswaarden

Energie 
950kcal
Eiwit 
50 gram
Koolhydraten 
99 gram
Vet 
37 gram
Verzadigd vet 
13 gram
Auteur 
Bron 
  • Keurslager