Top 5 mooiste restaurants van Nederland

Getty Images

Uiteraard bezoekt u in eerste instantie een restaurant vanwege het heerlijke eten. Maar een mooi decor is eigenlijk ook wel prettig toch? Dit geeft de avond net dat beetje extra! In deze top 5 een overzicht van restaurants met de mooiste decors.

Top 5 mooiste restaurants van Nederland

Zet een voet over de drempel bij The Hunting Lodge in het Gelderse Rozendaal en u vergeet even dat u in Nederland bent. Dit restaurant heeft internationale allure, wonderschoon gewoon. Een strak design wordt afgewisseld met prachtige houten elementen en schitterende kroonluchters. Niet voor niets staat dit restaurant op nummer 1 bij de IENS Toppers 2014 voor decor! Het eten is ook nog eens fantastisch: Canadese kreeft met ganzenlever, truffel, haricot verts, appel, artisjok en sjalot of wat dacht u van griet met pompoen, avocado, grapefruit en beurre rouge? Hier kunt u heerlijk lang tafelen terwijl u geniet van uw gezelschap en de prachtige omgeving. Een plek waar u speciale gelegenheden echt goed kunt vieren.

Op 78 meter hoogte genieten van een fabuleus diner op sterrenniveau? Dat kan bij Ciel Bleu in het prachtige Amsterdam-Zuid. Zoef met de lift naar de 23e verdieping en stap een wereld van elegantie en verfijning binnen. Chef-kok Onno Kokmeijer weet als geen ander fraaie gerechten voor u te creëren. Zijn gerechten zijn puur, creatief en vernieuwend waarbij smaken altijd herkenbaar blijven. Een greep van de kaart: Sint-Jakobsmossel met bospeentjes, sinaasappel, inktvisinkt en Pernod, anjouduif in zoutkorst met pistache, granaatappel en paddenstoel. Deze chef is niet voor niets al jaren de bezitter van 2 Michelinsterren.

Kasteel Engelenburg ligt op een prachtig, groen landgoed waar u direct de drukte van het dagelijks leven vergeet. het 19e eeuwse Serre Restaurant is een waar sprookje. U wordt omringd door glas, zo heeft u een prachtig uitzicht over de schitterende omgeving. Ontspan en geef u over aan de vriendelijke bediening en het talentvolle keukenteam. De kaart bevat gerechten uit de klassieke keuken met hier en daar hedendaagse accenten: tartaar van zalm met een scharreleitje, haringkaviaar, quinoa, Noordzeekrab, komkommer en yoghurt of wat dacht u van runderlende gegrild op de Big Green Egg met gemberwortel, spitskool, krokante aardappel en een Oosterse jus? Een ervaring om nooit te vergeten.ienslogo

Auteur 
Bron 
  • IENS