Pittige bonenburgers op een broodje

Getty Images

Deze vegetarische smaakbommetjes zijn nóg lekkerder in combinatie met wortelsalade. Geniet ervan!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 eetlepel olie
  • 1 klein blik kidneybonen (ca. 400 gram)
  • 1 sneetje volkorenbrood
  • 1 klein ei
  • tomatenpuree
  • 4 halve walnoten
  • sambal
  • 4 volkorenbroodjes

Bereiding

  1. Maak de ui en de bleekselderij schoon en snijd het klein.
  2. Fruit de ui en de bleekselderij in de olie zacht.
  3. Laat de kidneybonen uitlekken.
  4. Snijd de korsten van het brood.
  5. Pureer de groente met de kidneybonen, het ei en de tomatenpuree in de keukenmachine of met een staafmixer tot een puree.
  6. Voeg op het laatst de walnoten toe.
  7. Maak de puree pittig op smaak met wat sambal.
  8. Vorm er 4 schijven van.
  9. Rooster de burgers in een grillpan of onder de grill in ca. 8 minuten bruin en heet.
  10. Eet de burgers op een volkorenbroodje.

Menusuggestie

Lekker met wortelsalade

Voedingswaarden

Energie 
600kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum