Adventskalender dag 12 – Ontdek het stoofrecept van vandaag en win een luxe braadpan van Ducq!

Plus Adventskalender Dag 12 winactie met gietijzeren stoofpan van DUCQ
Getty Images

Vandaag staat de adventskalender in het teken van winterse gezelligheid in de keuken. U maakt kans op één van de tien luxe gietijzeren braadpannen van Ducq. Daarnaast vindt u vandaag een feestelijk stoofrecept dat uitstekend in deze pan bereid kan worden.

Omschrijving van de prijs

De braadpannen van Ducq staan garant voor hoge kwaliteit, warmtebehoud en ook een tijdloze uitstraling. Een pan van Ducq is een aanwinst voor elke keuken en maakt het bereiden van comfortfood extra plezierig. Van langzaam gegaarde stoofpotten tot een heerlijk éénpansgerecht: met Ducq zet u moeiteloos iets bijzonders op tafel.

Als extra bonus mogen wij namens Ducq alle deelnemers aan de Plus adventskalender blij maken met korting op het gehele assortiment van Ducq.

  • 20% korting op het gehele assortiment
  • Geldig in de periode 12 december t/m 15 januari 2026
  • Op de website te boeken met kortingscode: PLUSMAG20

 

Hoe kunt u winnen?

Vul uw gegevens in en maak kans op één van de tien Ducq braadpannen t.w.v. €129. Uiterlijk 8 januari maken we de winnaars bekend op deze pagina en hebben we hen per e-mail geïnformeerd.

Webform
U kunt de spelvoorwaarden hier teruglezen. 

Door te klikken op "aanmelden" gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en privacyvoorwaarden van Roularta Media Group.

Lamsstoofpotje met pompoen
Getty Images

Recept: Lamsstoofpotje met pompoen en aardappelen

Aantal personen: 2
Bereidingsduur: 60 minuten

 

Ingrediënten

  • 200 gram lamsvlees
  • 750 gram pompoen
  • 1 ui
  • ½ eetlepel garam masala (specerijenmengsel)
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels olie
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 450 gram aardappelen
  • 5 takjes peterselie
  • Citroensap

 

Voedingswaarden

Energie                495kcal
Eiwit                     25 gram
Koolhydraten     45 gram
Vezels                  8 gram
Vet                       20 gram
Verzadigd vet     5 gram
Zout                     300 milligram

 

Bereiding

  1. Snijd het lamsvlees in blokjes.
  2. Schil het stuk pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Pel de ui en snijd hem klein.
  4. Bak het vlees met de garam masala en de kerriepoeder in de hete olie bruin. Fruit de ui mee.
  5. Voeg de blokjes pompoen, 300 ml water en het stukje bouillontablet toe en stoof het gerecht ca. 45 minuten.
  6. Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes. Voeg ze toe aan de stoofpot en laat het geheel in nog eens 15 minuten gaar worden.
  7. Maak het op smaak met kleingesneden peterselie, peper en wat citroensap.

 

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

 

Geen luikjes missen?

Doe mee met de Plus Adventskalender en ontvang dagelijks een herinnering in uw mailbox. Zo mist u geen enkel luikje en vergroot u uw kansen op prachtige prijzen! Meld u hier aan