Top 5 restaurants van Groningen 2016

Groningen, een stad vol nuchtere inwoners. Nuchtere inwoners met een nuchtere manier van koken. En dan heb ik het niet over de nuchtere manier waarop studenten een broodje bapao in de magnetron schuiven. Toch zijn er, naast de vele ‘doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg'-restaurants, genoeg plekken met een zonnige Zuid-Europese inslag.

Geografisch gezien kan het niet veel noordelijker binnen onze landsgrenzen, maar oh wat hebben ze in Groningen goede tapastenten! Hier schijnt het hele jaar door de zon en belanden de lekkerste mediterrane gerechten op tafel! We hebben de beste restaurants voor u op een rijtje gezet:

  1. Café Restaurant Moro
  2. Hemingway’s Cuba
  3. Cervantes
  4. Bottega Toscana Boccaccio
  5. El Txoko

Café Restaurant Moro

Een stukje Spanje in de meest noordelijke provincie van ons land! Bij Café Restaurant Moro waant u zich direct aan de Middellandse Zee. U wordt ontvangen met de uitbundige gastvrijheid die u van vakanties in Zuid-Europa gewend bent en fantastische geuren waaien u als een sluier van aroma’s tegemoet. Alles wijst erop: hier zit u gebakken! In elk gerecht proeft u de passie van de chef en gedurende het diner valt u dan ook van de ene culinaire verrassing in de andere.

Hemingway’s Cuba

Aan het Gedempte Kattendiep schijnt blijkbaar altijd de zon, want een deurtje verderop vindt u Hemingway’s Cuba. Groots en meeslepend genieten, dat was de levensfilosofie van Ernest Miller Hemingway. En die filosofie voeren ze door in dit bruisende restaurant. Niks geen Groningse nuchterheid. Hier wordt gekookt, gegeten, gedronken en vooral genoten op een manier die we eigenlijk alleen kennen van landen rondom de evenaar! Bij Hemingway’s is het niet lastig om uren te blijven zitten, lang tafelen hoort nou eenmaal bij de Cubaanse en Zuid-Europese cultuur. Een absolute aanrader!

Cervantes

Drie keer raden waar we u naartoe sturen voor nummer 3 in onze lijst. Inderdaad, het Gedempte Kattendiep. Dit is tenslotte dé mediterrane hotspot van Groningen! Bij Cervantes maakt u kennis met de gastronomische gewoontes van verschillende streken in Spanje en drinkt u wijnen die al uw smaakpapillen op hol doen slaan. Van vis tot vlees, alles ademt hier de sfeer van een traditionele Spaanse tapasbar. Heeft u iets te vieren? Of wilt u juist samen met uw partner genieten van een romantisch avondje uit? Dan bent u hier aan het juiste adres.