Adventskalender dag 8: Bekijk deze 5 verrassende kerstuitjes!

Getty Images

Wat te doen, deze donkere dagen voor Kerst? Meer dan genoeg, door het hele land. We zetten vijf verrassende uitjes met voor ieder wat wils op een rij.

1. Chique Kerst in Den Haag

Van 7 tot en met 23 december wordt het chique Lange Voorhout omgetoverd tot de Royal Christmas Fair. Meer dan honderd kersthuisjes, een verlichte hemel in de vorm van honderdduizend twinkelende LED-lichtjes in de bomen en de prachtige omgeving zorgen voor de ultieme kerstsfeer. Geopend van 12.00 uur tot 21.00, maandag 18 december gesloten. Toegang is gratis.

 

Getty Images


 

2. Kasteel Middachten in kerstsferen

Iets kleinschaliger is kerstmarkt op kasteel Middachten (Gelderland), maar de sfeer is er met dank aan  geurende kerstbomen, bloemdecoraties, brandende haardvuren, honderden kaarsjes in de vensters van het kasteel, en live muziek niet minder om. Dit jaar is kerst op kasteel Middachten te bezoeken van 13 t/m 17 december van 12.00 tot 20.00 uur. Entree: Kinderen t/m 4 jaar gratis, 4 t/m 12 jaar €5,- en 12 jaar en ouder €12,50-.

 

Getty Images

 

3. Kerststad Valkenburg

In het Zuiden weten ze hoe je kerst viert, want al vanaf 17 november is het wonderschone Valkenburg omgetoverd tot een kerstsprookje. De Kerstmarkt in één van de grotten is een unieke belevenis. 

Meer info: kerststadvalkenburg.nl

 

4. Kerst met André Rieu

Zeg je kerst, dan zeg je André! Dit jaar met zijn Johann Strauss Orchestra te bewonderen in het MECC in Maastricht. Meer info: www.andrerieu.com

 

 

5. Kerst met Jan Vayne

In het schitterende AFAS Theater in Leusden speelt virtuoos Jan Vayne Bach zoals alleen hij dat kan... en nog veel meer. Meer info: kerst-concerten.nl

jan vayne kerst
Getty Images

 


 

 

Auteur