Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten.
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 2 venkelknollen
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel mosterd
- 6 blaadjes munt
- 1 theelepel honing
Bereiding
- Schil de sinaasappels dik.
- Snijd de parten uit de vliezen. Vang het sap op.
- Maak de venkel schoon.
- Snijd de venkel heel fijn.
- Maak een dressing van het opgevangen sinaasappelsap, de olie, de mosterd en de honing.
- Knip de blaadjes munt klein.
- Meng alles door de venkel.
- Voeg eventueel wat honing, peper en een beetje zout toe.
Voedingswaarden per persoon
| Recept | Menu | |
|---|---|---|
| Energie | 160 kcal | 490 kcal |
| Eiwit | 3 gram | 25 gram |
| Koolhydraten | 15 gram | 45 gram |
| Vet | 6 gram | 20 gram |
| Verzadigd vet | 1 gram | 3 gram |
| Vezels | 7 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum