Huevos a la flamenca

Een overheerlijk Spaans potje.

Man aan het koken
Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ Spaanse peper
  • 2 rode paprika's
  • 2 eetlepels olie
  • Paprikapoeder
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • Peterselie
  • 4 eieren
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de ui, de knoflook, de peper en de paprika's schoon. Verwijder van de peper de pitjes.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de peper in stukjes en de paprika's in blokjes.
  3. Verwarm de olie en fruit hierin de ui met de knoflook zacht.
  4. Voeg de peper, de paprika’s, het paprikapoeder en de tomatenblokjes toe. Laat de saus 10 minuten pruttelen.
  5. Was de peterselie en knip het klein.
  6. Maak de saus op smaak met peterselie.
  7. Maak in de saus steeds een kuiltje en breek hierin een ei.
  8. Laat de eieren op laag vuur met een deksel op de pan in ca. 10 minuten stollen.
  9. Geef er brood bij.

Voedingswaarden

Energie 
445kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
40 gram
Suiker 
9 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
1100 milligram
Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • Voedingscentrum