Top 5 restaurants in Drenthe

Getty Images

De provincie Drenthe biedt heel wat fijne, culinaire restaurants. Gastronomische plekjes waar u heerlijk kunt genieten tijdens een weekendje weg of gewoon omdat het kan. In deze top 5 de beste restaurants van de provincie Drenthe.

Top 5 restaurants in Drenthe

Restaurant De Vlindertuin bevindt zich in een schitterende Saksische boerderij uit 1719. Ook van binnen is alles even mooi, het interieur straalt rust en warmte uit. Chef-kok Jilt Kazemier hanteert een eigentijdse keuken met Franse invloeden. Dit levert een spannend en creatief pallet aan smaken op. Smaken vloeien prachtig in elkaar over, elk product hoort thuis op uw bord. Een ware culinaire traktatie! Gastvrouw Froukje zorgt dat het u en uw tafelgenoten aan niks ontbreekt aan tafel. De gastvrijheid spat er af, u voelt zich welkom en een ontspannen gevoel maakt zich meester.

Op een sfeervol pleintje in Assen vindt u Restaurant Touché. Overdag kunt u hier terecht voor een smaakvolle lunch of een uitgebreide high tea, ‘s avonds zorgt chef-kok Michel van Dijk voor een schitterend diner. Deze gedreven chef barst van de creativiteit. Wat dacht u van een tompouce met gekonfijte gans, pompoencrème, stroop van marsala en een kweepeer-rozijnencompôte? Lady blue samoza gevuld met bosui, pastinaakcrème, dressing van gember, kurkuma en sesam? Of gebakken scholfilet, coquille en Valenciaanse paella met een saus van vanille en sinaasappel? Zodra u een hap neemt, proeft u het meteen: Michel weet wat koken is.

Elke dag worden de beste producten van het land en uit de zee omgetoverd tot smaakvolle, ambachtelijke gerechten bij Herberg de Loohoeve. Het liefst van zo dichtbij mogelijk, vis uit de Noordzee, de Wadden of het IJsselmeer, vlees dat een goed leven heeft gehad en groente en kruiden uit eigen tuin. Smaak blijft de belangrijkste raadgever, dat proeft u direct: heek met gepofte huid, zeewier en dragon bijvoorbeeld. Risotto van biet met eierdooier en croutons met een saus van parmezaan of krokant gebakken zwezerik, bouillon van sjalot en gekarameliseerde sjalot. Laat u bij al dat lekkers een fraai glas wijn inschenken en deze culinaire avond kan niet meer stuk.ienslogo
Auteur 
Bron 
  • IENS