Geld lenen op latere leeftijd

Getty Images

Een lening op latere leeftijd is vaak niet mogelijk of tegen een hogere leenrente. ABN AMRO  springt in dit gat met een aantrekkelijke leenrente, ook op latere leeftijd.

Het is voor veel ouderen een ergernis: ze hebben de woning (bijna) afgelost, maar kunnen geen geld lenen bij de bank. Met een lening zouden ze graag een noodzakelijk uitgave doen (bijvoorbeeld een aanpassing in de woning) of het leven veraangenamen.

Op latere leeftijd een lening afsluiten kan best lastig zijn. De kredietverstrekkers met een aantrekkelijke leenrente hanteren vaak een lage maximale leeftijd. De kredietverstrekkers met ruime maximale leeftijd zijn weer een stuk duurder. Vergelijk de actuele leenrente.

Vanuit het oogpunt van de kredietverstrekker valt hier natuurlijk iets voor te zeggen. Naarmate de leeftijd vordert is immers het risico dat een lening niet wordt afgelost groter. Aan de andere kant worden Nederlanders steeds ouder. Daarbij zijn senioren goede betalers met een vast inkomen (onder andere uit AOW en pensioen).

ABN AMRO springt nu in dit gat door de leenrente op zowel het doorlopend krediet als de persoonlijke lening te verlagen. Daarbij houden ze vast aan een ruime maximale leeftijd 70 en 75 jaar. Ter vergelijking: kredietverstrekkers met een vergelijkbare scherpe leenrente hanteren vaak lagere maximale leeftijd. Freo, Defam en Interbank hanteren een maximale leeftijd van 59 tot 69 jaar.

Daarbij biedt ABN AMRO aanvullende voorwaarden die ook voor de oudere doelgroep aantrekkelijk zijn:

  • Standaard overlijdensrisicoverzekering tot € 25.000,- voor de eerste contractant.
  • Een kredietbedrag tot € 75.000,- mogelijk (interessant bij een verbouwing).
  • 0,3% rentekorting bij een lening boven € 10.000,-

Het is niet voor het eerst dat ABN AMRO meedenkt met de oudere doelgroep. Eerder verhoogde de bank als eerste de maximale leeftijd voor een consumptief krediet.

Bekijk het aanbod van ABN AMRO: