PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Geld lenen op latere leeftijd

Een lening op latere leeftijd is vaak niet mogelijk of tegen een hogere leenrente. ABN AMRO  springt in dit gat met een aantrekkelijke leenrente, ook op latere leeftijd.

Het is voor veel ouderen een ergernis: ze hebben de woning (bijna) afgelost, maar kunnen geen geld lenen bij de bank. Met een lening zouden ze graag een noodzakelijk uitgave doen (bijvoorbeeld een aanpassing in de woning) of het leven veraangenamen.

Op latere leeftijd een lening afsluiten kan best lastig zijn. De kredietverstrekkers met een aantrekkelijke leenrente hanteren vaak een lage maximale leeftijd. De kredietverstrekkers met ruime maximale leeftijd zijn weer een stuk duurder. Vergelijk de actuele leenrente.

Vanuit het oogpunt van de kredietverstrekker valt hier natuurlijk iets voor te zeggen. Naarmate de leeftijd vordert is immers het risico dat een lening niet wordt afgelost groter. Aan de andere kant worden Nederlanders steeds ouder. Daarbij zijn senioren goede betalers met een vast inkomen (onder andere uit AOW en pensioen).

ABN AMRO springt nu in dit gat door de leenrente op zowel het doorlopend krediet als de persoonlijke lening te verlagen. Daarbij houden ze vast aan een ruime maximale leeftijd 70 en 75 jaar. Ter vergelijking: kredietverstrekkers met een vergelijkbare scherpe leenrente hanteren vaak lagere maximale leeftijd. Freo, Defam en Interbank hanteren een maximale leeftijd van 59 tot 69 jaar.

Daarbij biedt ABN AMRO aanvullende voorwaarden die ook voor de oudere doelgroep aantrekkelijk zijn:

  • Standaard overlijdensrisicoverzekering tot € 25.000,- voor de eerste contractant.
  • Een kredietbedrag tot € 75.000,- mogelijk (interessant bij een verbouwing).
  • 0,3% rentekorting bij een lening boven € 10.000,-

Het is niet voor het eerst dat ABN AMRO meedenkt met de oudere doelgroep. Eerder verhoogde de bank als eerste de maximale leeftijd voor een consumptief krediet.

Bekijk het aanbod van ABN AMRO:

Reactie toevoegen

3 Comments

Door Riet (niet gecontroleerd) op di, 13-6-2017 - 16:55

ABN AMRO leent niet aan mensen van 75 jaar ...

Door Y.J. de Vries (niet gecontroleerd) op vr, 5-8-2016 - 15:09

Hoe zit het met de maximale leeftijd betreffende hypotheken? En tot hoeveel procent van het aankoopbedrag mag je dan lenen?

Door c.p.g Swarthof op vr, 10-6-2016 - 17:47

doet de Rabo hier ook al aan als je ouder bent ik ben nu net 70 geworden