Top 5: de leukste restaurants van de Veluwe

In de herfst is de Veluwe de perfecte plek om een heerlijke wandeling te maken. Na zo'n vermoeiende wandeling heeft u vast trek. Gelukkig hebben wij 5 toprestaurants voor u op een rij gezet waar u kunt genieten van heerlijk eten.

De temperaturen dalen, bladeren beginnen te verkleuren en slippers worden zo langzamerhand weer verruild voor dikke sokken. Velen zouden het graag anders zien, maar ik hou ervan! Het kan mij niet vroeg genoeg donker worden om zo snel mogelijk de kaarsjes aan te kunnen steken.De herfst is wat mij betreft begonnen en daar pas ik mijn top-5 dan ook met liefde op aan. Niks fijner dan een lange wandeling met de hond door een oranje-rood gekleurd bos. Niks bevredigender dan de warme kop chocomel achteraf. En niks verdiender dan een rijkgevulde maaltijd, die je de laatste meters extra hard doet lopen.

Goed, herfst dus. Waar kunt u overdag prachtig wandelen en ‘s avonds heerlijk dineren? Ik dacht aan De Hoge Veluwe. Misschien niet voor iedereen in de buurt, maar toch zeker voor iedereen de moeite waard! Binnen een straal van 5 km vindt u alle restaurants in het pittoreske Otterlo.

1.    Carnegie’s Cottage
2.    Restaurant Timber (Boutique Hotel Sterrenberg)
3.    Grand Café Hotel Kruller
4.    De Koperen Kop
5.    Pannenkoekenhuis Otterloo

Carnegie’s Cottage

Vanaf het terras raken uw voeten bijna de woeste grond van de Veluwse heide. Met een beetje geluk ziet u zelfs een hert of everzwijn, dat rond schemertijd voorzichtig het bos uitkomt. U bent bij Carnegie’s Cottage van harte welkom voor een kopje koffie, een stevige lunch of een uitgebreid diner. Echter, hoe Hollands het landschap ook aandoet, de gerechten op de kaart worden daarentegen stuk voor stuk voorzien van een werelds karakter. Wel houdt de chef altijd de wisseling van de jaargetijden nauwlettend in de gaten. Een heerlijke plek om een boswandeling te beginnen of te eindigen.

Restaurant Timber

500 meter lopen naar natuurpark De Hoge Veluwe. Of juist andersom: 500 meter naar uw welverdiende lunch. En ook al is hij niet verdiend, bij Timber is het bijzonder goed toeven. Het enthousiaste keukenteam, onder leiding van chef Robert Hartelman, is continu op zoek naar producten met een eigen verhaal. Bijna alle ingrediënten die uiteindelijk op uw bord belanden, worden bij verschillende boeren uit de regio gehaald. Pure smaken en een eerlijke bereiding!

Grand Café Hotel Kruller

In het hart van de Veluwe en omringd door fiets- en wandelpaden, vindt u het authentieke Grand Café Kruller. Zelf omschrijven ze de oudste herberg van Otterlo als een echte allemansvriend. De gezellige leestafel ligt vol met boeken, tijdschriften en spelletjes voor de kleinsten. Hier zit u dus tijdens de regenachtige herfstmaanden gebakken! Mocht er toch nog een Indian Summer op komst zijn, neemt u dan plaats op het verwarmde terras met uitzicht op het zestiende eeuwse kerkje aan de overkant.
 

Bron(nen):
  • www.IENS.nl
Trefwoorden: