Altijd moe door woelen

Inslaapproblemen

Het gebeurt iedereen wel eens: 's avonds niet in slaap kunnen komen. Vaak ligt u eindeloos te woelen om vervolgens pas veel te laat in slaap te vallen. Als uw nachtrust regelmatig wordt verstoord door een aantal uren woelen, kan dit vervelende consequenties hebben.

Woelen is eigenlijk voor niemand onbekend. U kunt uw draai in bed niet vinden en rolt van de ene op de andere zij.

Voldoende ontspannen
Veel mensen zijn tijdens het woelen gewoon wakker. Maar dit geldt niet voor iedereen. Er zijn namelijk ook mensen die tijdens het woelen licht slapen. Zij merken alleen 's morgens vroeg dat ze niet zijn uitgeslapen.

Er zijn verschillende oorzaken waarom u in uw bed ligt te woelen als u eigenlijk moet slapen. Een (te) hoge werkdruk, persoonlijke problemen, sociale verplichtingen of een slechte slaaphouding zijn enkele voorbeelden.

Als u overdag te druk bent en niet voldoende ontspant voordat u naar bed gaat, heeft u de rust niet om in slaap te vallen. Het gevolg is dat u onrustig in bed ligt en uw draai niet kunt vinden.

Minder presteren
Als u vaak ligt te woelen en hierdoor niet of weinig slaapt, kunt u last hebben van slapeloosheid. Als het langer dan een paar nachten duurt, kan deze aandoening chronisch worden.

Het slaaptekort kan een zeer nadelige uitwerking op uw welzijn hebben. Het natuurlijke slaapritme wordt verstoord en dat is moeilijk weer te herstellen.

Omdat u weinig of slecht slaapt, gaat u overdag minder presteren op lichamelijk en geestelijk gebied. U bent snel moe en lusteloos, uw concentratie verslapt en u wordt humeurig en snel prikkelbaar.
Auteur