Gegrilde zalm met groene-kruidensaus

Getty Images

Somber? Eet gegrilde zalm.

Aantal personen 
2

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 3 handen verse koriander
  • 1 hand verse bladpeterselie
  • 75 ml olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 moten (wilde) zalm
  • beetje olie

Bereiding

1. Maak eerst de groene-kruidensaus. Pel de knoflook en pureer die met de kruiden in een keukenmachine. Roer de olijfolie en het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.
2. Vet een grillpan licht in met een beetje olie.
3. Zet de pan op hoog vuur en gril de zalm in circa 8 minuten gaar (afhankelijk van de dikte van de zalmmoot).
4. Serveer met de groene-kruidensaus, gekookte krieltjes in de schil en een tomatensalade

Bron 
  • Plus Magazine