Jumbo opent tweehonderd nieuwe kletskassa’s als wapen tegen eenzaamheid

Getty Images

Binnen nu en een jaar hebben tweehonderd Jumbo-supermarkten een ‘kletskassa’. Dat zijn kassa's voor mensen die geen haast hebben en graag een praatje maken bij het afrekenen, aldus de supermarktketen.

Bij de kletskassa weet iedereen waar hij aan toe is. Een eerste proef met de gemoedelijke vorm van afrekenen loopt sinds twee jaar in Vlijmen. Volgens Jumbo was dat een zo'n groot succes dat er binnen nu en een jaar in tweehonderd andere supermarkten ook zo’n kassa wordt geopend. Udenhout was daarvan de eerste, hier werd de kletskassa in september 2021 geopend. 

De problemen rondom eenzaamheid zijn tijdens de coronapandemie verergerd, vooral door de lockdowns. Jumbo stelt in een persbericht dat het een rol ziet voor zichzelf in het bestrijden van eenzaamheid. Het bedrijf is ook lid van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid, een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Jumbo ziet zijn winkels als een belangrijke ontmoetingsplek en wil graag een rol spelen in het signaleren en terugdringen van eenzaamheid.

Auteur 
Bron 
  • Algemeen Dagblad