Permanente make-up

Altijd perfect verzorgd

Snel de deur uit 's ochtends en er toch goed uitzien? Of eindelijk mooie volle wenkbrauwen of lippen? Met permanente make-up kan dat!

Bij permanente make-up worden eyeliners, lipliners of wenkbrauwen permanent aangebracht. Zelfs wanneer alle gewone make-up verwijderd is, is het gezicht nog niet ‘kaal’. De aangebrachte accenten maken het gezicht sprekend.

Ogen laten spreken
Waar u normaal eyeliner gebruikt om uw ogen meer te laten spreken, kunt u ook met permanente make-up een lijntje laten zetten. Dit kan boven en onder uw oog. Veel vrouwen laten een permanent lijntje aanbrengen om tijd te besparen. Maar ook voor mensen met weinig of geen wimpers kan het een oplossing zijn.

Haartjes tekenen
Niet iedereen wordt geboren met perfect gevormde wenkbrauwen. Te ruige wenkbrauwen zijn met een pincet nog wel te temmen, maar wat als u te weinig haartjes hebt? Of een vorm waarmee u niet tevreden bent? Dan kan permanente make-up je wenkbrauwen verfraaien.

Vollere lippen
Heeft u dunne lippen? Dan kunt u met een lijntje om uw lippen al veel effect boeken. Het contrast tussen de lippen en de huid eromheen wordt namelijk vergroot. Ook mensen met een hazenlip laten soms met permanente make-up de vorm van de lippen verbeteren.

Tatoeagetechniek
Permanente make-up is een soort tatoeagetechniek. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht. Maar dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. De apparatuur, de samenstelling van de pigmenten én de technieken zijn namelijk totaal verschillend.

Tekenen en prikken
Vóór de behandeling overlegt u met degene die de permanente make-up aanbrengt, meestal een schoonheidsspecialiste, over de vorm en de kleur. Op de lippen en de wenkbrauw wordt eerst de vorm getekend, zodat u alvast kunt zien hoe het er uit komt te zien. Dan 'prikt' een fijne naald de kleurstof in uw huid. Sommige schoonheidssalons adverteren ermee dat het een 'volkomen pijnloze' behandeling is. Met een naaldje in uw huid prikken is wel wat gevoelig, maar de pijn kan voorkomen worden door voor de behandeling een verdovende crème te smeren.

Armoe lijden
Hoeveel u betaalt voor permanente make-up, hangt af van wat u wilt laten doen en bij welke behandelaar. Prijzen lopen uiteen van iets meer dan honderd euro voor een lijntje langs de onderkant van je oog tot meer dan zeshonderd euro voor een ingewikkeldere ingreep. Hiervoor krijgt u vaak twee behandelingen. Na de eerste keer is de kleur vaak te vaag en de vorm nog niet optimaal. De specialist kan dat de tweede keer verbeteren.

Moeilijk terug
Geen gehannes voor de spiegel 's ochtends, geen allergische reacties op make-up, geen druipende eyeliner na een regenbui... Permanente make-up heeft voordelen genoeg. Maar dat het 'permanent' is, kan ook meteen een nadeel zijn. Als het blauwe lijntje na een jaar hopeloos uit de mode is bijvoorbeeld. Of als de permanente make-up niet naar je zin is.

De eerste dagen kan het resultaat sowieso wat tegenvallen, omdat de huid dan iets donkerder en gezwollen is. Maar als u na een week nog niet tevreden bent, kan het lastig zijn er iets aan te doen. Over het algemeen blijft permanente make-up altijd aanwezig. De intensiteit van de permanente make-up kan in de loop der tijd wel licht vervagen. Dit verschilt echter van persoon tot persoon. Dit heeft onder meer te maken met de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV-licht.

Auteur