Hoe werkt deze site?

PlusOnline is een informatieve en interactieve website die gelieerd is aan Plus Magazine. U vindt er artikelen over geld & recht, gezondheid, beauty, reizen & vrije tijd, eten & drinken en mensen & meningen.

Naast artikelen vindt u op de site een heleboel speciale onderdelen waarmee u zelf aan de slag kunt. Bijvoorbeeld ‘Waar ben je?’, de activiteitenkalender en de fietsrouteplanner.

Homepage

De homepage is de voorpagina van PlusOnline. Met bovenin handige tabbladen (categorieën) die elk een eigen kleur hebben. Elke categorie heeft zijn eigen rubrieken, die verschijnen als u op een tabblad klikt.

De linkerkolom kunt u o.a. gebruiken om te zien wat wat er in de laatste editie van Plus Magazine staat. 

In de middenkolom vindt u altijd de laatste artikelen van PlusOnline op een rijtje. Klik op ‘Lees meer’ om een artikel te lezen. De kleur van de titel geeft aan bij welke categorie een artikel hoort. Zo staat groen bijvoorbeeld voor geld & recht en paars voor mensen & meningen.

De rechterkolom bevat de mogelijkheid om u te registreren en het laatste nieuws te lezen.

Categorieen, rubrieken en artikelen

De informatie op PlusOnline is ingedeeld in handige categorieën en rubrieken. Elke categorie heeft zijn eigen tabblad met een vaste kleur bovenin het scherm. Wilt u zien welke artikelen er zijn in de categorie geld & recht, dan klikt u op dat tabblad. U ziet dan een nieuwe balk verschijnen met daarop alle rubrieken van geld & recht. In de middenkolom ziet u ook direct de voorpagina van geld & recht. Daarop staan de nieuwste artikelen binnen deze categorie. U kunt meteen op ‘Lees meer’ klikken om een artikel te lezen.

Met een klik op een rubriek gaat u naar een overzichtspagina van die rubriek. De nieuwste artikelen worden bovenin toegevoegd.

U klikt op de titel van een artikel om het artikel te lezen.

Aanmelden / inloggen op de site

Een heleboel mooie toepassingen op deze site zijn alleen toegankelijk als u bent ingelogd.

Om u aan te melden klikt u op Registreren in de rechterkolom. Daarna volgt u de aanwijzingen in de pop-up.

Inloggen

Als u zich heeft aangemeld, kunt u inloggen. Dat doet u rechtsbovenin door op "inloggen" te klikken. U vult hier het e-mailadres en het wachtwoord in dat u heeft gekozen bij het registreren.

Persoonlijk profiel

Hierover leest u binnenkort meer.

Reageren, afdrukken, doorsturen en bewaren

U kunt op vrijwel elk artikel reageren door het reactieformulier onderaan het artikel in te vullen. 

Speciale functies: Waar ben je? en activiteitenkalender

De rubriek ‘Waar ben je?’ is bedoeld om op zoek te gaan naar vrienden of bekenden die u uit het oog bent verloren. U kunt alle bestaande oproepjes bekijken, maar u kunt ook zelf een oproepje toevoegen (als u ingelogd bent). Met behulp van de landkaart kunt u zien of er wellicht oproepjes zijn in een plaats op regio die ook voor u belangrijk is. Bij het opgeven van een oproepje geeft u – indien gewenst - aan in welke plaats u contact heeft gehad met de gezochte persoon. Hebt u bijvoorbeeld bij elkaar op school gezeten in Lemmer, dan vult u Lemmer in. Op de landkaart wordt dan een vlaggetje geplaatst in Lemmer. U kunt ook gericht zoeken binnen de oproepjes.

De activiteitenkalender vindt u onder Reizen & vrije tijd. Hierin vindt u een uitgebreide lijst met activiteiten en evenementen die plaatsvinden in Nederland. U kunt verder op de landkaart zien of er evenementen in een bepaalde plaats of regio plaatsvinden. Klikt u op een activiteit in de lijst of op de landkaart, dan ziet u detailinformatie. Met de zoekfunctie rechts bovenin kunt u gericht zoeken naar een evenement.

Als u ingelogd bent, kunt u ook zelf een activiteit toevoegen met de knop ‘Activiteit toevoegen’. Na het invullen wordt de activiteit ter goedkeuring aan de redactie van PlusOnline voorgelegd. Als de activiteit is goedgekeurd, verschijnt deze in de lijst en – als er een locaie is opgegeven - op de landkaart.

Fietsrouteplanner

Een bijzonder onderdeel van de site is de fietsrouteplanner (u vindt de planner onder ‘Reizen & vrije tijd’). Daarmee stelt u uw eigen fietsroute samen. U voert een begin- en eindpunt in en laat de planner berekenen welke route u kunt nemen. Dat kan de kortste route zijn, maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een lekker lange recreatieve route.

Elke route heeft een gedetailleerde routebeschrijving en een detailkaart. Die kunt u afdrukken om mee te nemen op de fiets. Als extraatje laat de fietsrouteplanner ook restaurants en musea in de buurt van uw route zien. U kunt zelfs alle overnachtingsmogelijkheden - zoals campings, hotels of bed & breakfasts - op uw route opvragen.

Lees ook de beknopte handleiding van de fietsrouteplanner.

De fietsrouteplanner werkt met het Landelijke Fietsroute-netwerk, de zogenaamde LF-routes. Deze routes vormen een compleet nationaal netwerk van zo’n 4500 kilometer. U volgt de routes via bewegwijzering en via de aanwijzingen van de fietsrouteplanner. Zo kunt u naar eigen keuze ontelbare fietstochten samenstellen. Komt een plaats niet voor in het netwerk? Geen probleem. De fietsrouteplanner zoekt automatisch naar het dichtstbijzijnde knooppunt in het fietsroutenetwerk

Ga direct naar de fietsrouteplanner.