55-plussers houden van radio en internet

Radio 5 beleeft deze week ‘de week van de jaren 50’. Goede reden om eens te peilen hoe die oude radioluisteraars de radio en andere media momenteel waarderen. En wat blijkt: een gedeelde eerste plaats voor de radio én internet.

De 55-plussers hebben nog immer veel waardering voor de radio zo bleek uit een onderzoek gedaan door bureau De Vos & Jansen. Ze ondervroegen in opdracht van radio 5 ruim 500 55-plussers naar de waardering die zij hebben voor de verschillende media. De conclusie is verrassend, de radio en internet worden beide met een 7,6 beoordeeld. De televisie is het meest gebruikt, maar scoort slechts een 6,8.
 
Het internet wordt door 45 procent van de onderzochte groep tenminste wekelijks bekeken. Naar de radio luister 80 procent iedere dag. De krant krijgt in het onderzoek een 7,4 en tijdschriften gemiddeld 7,2. Teletekst tenslotte scoort nog een 7,1.
 
En de jaren 50 duren op radio 5 nog tot en met morgen met een groot afsluitend concert dat door omroep MAX op 29 september om 5 uur zal worden uitgezonden op Nederland 2. Of kijk even op www.radio5.nl en luister er live mee.