95 jaar en een eigen weblog

De vijfennegentig jarige Spaanse Maria Amalia Lopez mag zich een echte cyberberoemdheid noemen. Het verjaardagscadeautje van haar kleinzoon dat hij voor haar maakte heeft nu al 60.000 dagelijkse bezoekers. Ze noemt zichzelf de oudste weblogger.

Toen mevrouw Lopez haar kleinzoon bezig zag op zijn laptop, vroeg ze hem nieuwsgierig wat dat is dat internet. Al snel dacht ze: “Dat wil ik ook”. En zo geschiede, haar kleinzoon maakte een weblog met daarin een mengelmoes van herinneringen uit haar jeugd, de Spaanse burgeroorlog en haar dagelijkse ditjes en datjes.

Dat haar weblog zoveel aandacht trekt heeft ze niet verwacht, Maria vindt het fantastische dat er ook jonge mensen op haar site langskomen. Die vertellen over hun leven en vragen haar soms om advies. De bejaarde weblogger vindt het heerlijk om lekker te kletsen met al die mensen via haar weblog, want ze is haar hele leven al een kwebbelkous.

In Spanje gebruikt maar één op de tien mensen boven de 65 jaar internet. In andere landen is het niet veel beter, Nederland is een uitzondering op die regel. Het lijkt er wel op dat steeds meer ouderen een internetaansluiting hebben. Dat is maar goed ook, want internet kan ervoor zorgen dat ( oude) mensen niet vereenzamen. Het levende bewijs is Maria Amalia Lopez. Nieuwsgierig? Bezoek: http://www.amis95.blogspot.com

8 november 2007