Award voor lekkerste kraanwater van Nederland is voor Tilburg

Tijdens de Wereldwaterdag op 22 maart 2019 won Tilburg de KRNWTR Award voor het lekkerste kraanwater van Nederland. Op de tweede plek staat Zwolle, gevolgd door Leeuwarden.

Uit twintig grote Nederlandse steden proefden de jury en het publiek het water en vijf soorten mineraalwater uit fles. Het Tilburgse water kreeg een 7,4. 

“Met het oog op Wereldwaterdag vragen we meer aandacht voor de hoge kwaliteit van ons kraanwater. Het Nederlandse kraanwater is lokaal, duurzaam en gezond, waar we met recht trots op mogen zijn. Alle waters kregen een ruime voldoende en de meeste scoorden beter dan de dure mineraalwaters”, zegt Tom Niekamp van KRNWTR.

Mineraalwaters

Door de vergelijking van water uit verschillende steden en mineraalwater, probeerde KRNWTR te achterhalen of mineraalwater uit fles lekkerder is dan kraanwater. Spa Blauw, Sourcy, Chaudfontaine, Bar le Duc en Evian deden aan de smaaktest mee. Bijna niemand lukte het om deze vijf mineraalwaters te onderscheiden van het kraanwater. De Gebakken Water Award werd ontvangen door Bar le Duc. Van de totaal 25 geteste waters stond dit merk op de 21e plek. Het is daarnaast 680 keer duurder dan kraanwater.

“Dagelijks gooien we in Nederland bijna 1 miljoen plastic waterflesjes weg. Grote hoeveelheden plastic waterflessen belanden in onze natuur. Door kraanwater te drinken, draag je op een simpele manier bij aan een betere wereld”, aldus Iris Dapper van KRNWTR.

Bron(nen):