PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Bedenktijd online aankoop verlengd

De regering heeft afgelopen vrijdag ingestemd met een wetsvoorstel dat de bedenktijd bij online aankopen verlengd naar 14 dagen. Met dit besluit komen de Nederlandse regels in overeenstemming met de Europese.

Wanneer je nu iets koopt via internet hebt u  nadat u het product thuis hebt ontvangen zeven werkdagen de tijd om te beslissen of u dat product ook wel echt wil hebben. Zo is het nu in Nederland geregeld, andere landen hebben weer andere bepalingen. Om die verschillende afspraken te stroomlijnen zijn er EU-regels opgesteld die de rechten in verschillende landen gelijk moeten trekken. Om die reden heeft de regering afgelopen vrijdag besloten om de regels voor kopen op afstand aan te passen. Wanneer het wetgevingstraject via Tweede en Eerste kamer is afgerond hebben consumenten ook in Nederland twee weken bedenktijd na de aankoop van een product via internet.

Er zijn nog enkele andere aanpassingen gedaan, zo gaat het risico van verlies of beschadiging pas over op de klant nadat hij het gekochte heeft ontvangen. Ook mag de verkoper niet alvast extra opties aanvinken, wanneer die opties extra geld kosten. De verkoper moet duidelijker zijn over de kosten van een aankoop.

Bron(nen):

Reactie toevoegen