Positief ouder worden

Ja zeggen tegen ouder worden vraagt misschien een denkomslag, maar is ook dé manier om het algemene welzijn van ouderen te bevorderen. Aldus Wim van Kreij, auteur van het boek ‘Gelukkiger ouder worden’. 

Twee honderd pagina’s praktische tips, voorzorgsmaatregelen, treffende uitspraken en -foto’s moeten de huidige 60-plussers overtuigen van het feit dat het leven na zestig de moeite waard is. Voor de meeste mensen uit de doelgroep van het boek zal dat ook wel zo zijn, maar volgens Van Kreij is het niet snel goed. "Ouderen van nu hebben meer mogelijkheden om zich na hun werkzame periode te ontplooien. Mijn boek geeft voorbeelden om die mogelijkheden te benutten. Tevens hamer ik erop dat senioren moeten investeren in bestaande en nieuwe relaties, zich alvast wapenen tegen eenzaamheid en niet wachten tot die eenzaamheid een feit is. Mijn boek is een handvat om de uitdaging 'gelukkiger worden' toe passen". De belangrijkste boodschap voor Van Kreij is “Kijk vooruit als je zestig bent en hou er rekening mee dat je misschien wel honderd wordt”.

Naast goede voeding en voldoende beweging is een positieve levenshouding nodig, dit positief denken beïnvloedt volgens de schrijver de vitaliteit van lichaam en geest. Zijn boek is nog niet te koop, het eerste exemplaar zal op 13 maart tijdens een seniorensymposium te Tilburg aan staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid worden aangeboden. Daarna ligt het voor 23,50 euro in de winkel. Niet om Van Kreij rijk te maken, de opbrengst komt ten goede aan projecten voor ouderen.