Vrienden maken, zo doet u dat!

Getty Images

Vriendschappen zijn goed voor uw gezondheid. Dat blijkt uit allerlei onderzoeken. Maar hoe vindt u nieuwe vrienden? Wij geven drie tips.

U hoeft niet veel vrienden te hebben, als de band maar hecht is. Mensen met goede vrienden hebben vaak een gezondere bloeddruk. Hoe dat komt? Vriendschap zorgt voor minder stress. Met een goede vriend(in) kunt u praten over tegenslag en u kunt elkaar helpen bij ziekte. Wie vrienden heeft, gaat er makkelijker op uit. Heeft u geen vrienden in de buurt? Ga dan actief op zoek. Dat kan ook digitaal.

50plusnet

Omroep MAX heeft een website voor 50-plussers die op zoek zijn naar vrienden, 50plusnet. De website heeft bijna 40.000 deelnemers. Inschrijven is gratis. U kunt aangeven waar u naar op zoek bent. Er zijn in iedere regio van Nederland clubs waar u zich bij kunt aansluiten. Zelf een club beginnen, kan trouwens ook. Maar een-op-een contact is ook mogelijk. Zoekt u iemand om uw hobby mee te delen, of om samen te sporten? De computer zoekt dan iemand die bij u past. Hoe meer u over uzelf vertelt, hoe groter de kans op een goede uitkomst. U kunt ook een oproepje plaatsen op het prikbord. Of de lijst met deelnemers bekijken. Ziet u iemand die u aanspreekt? Start een 'gesprek' via de chat of stuur een mail. U krijgt een mailadres via 50plusnet, dus uw eigen mailadres blijft geheim. Wel zo veilig.

Klup

Ga er samen op uit met de Klup-app! Via Klup leert u vrienden kennen en kunt u zich aanmelden voor een activiteit. De Klup-app kunt u op uw uw mobiele telefoon vinden in de appstore, de 'winkel' met apps. De Klup-app is speciaal voor 50-plussers en bestaat sinds 2016. Na één jaar waren er al 4000 leden. Iedere week komen er nieuwe kluppers bij. U maakt een profiel aan, vermeldt uw woonplaats en uw interesses. Houdt u van wandelen? Heeft u zin in een avondje bowlen? Of legt u graag een kaartje? U zoekt in de lijst met kluppers om te kijken wie dit ook leuk vindt. Iemand gevonden? Nodig hem of haar uit voor contact. Ook handig in de app: er is een lijst met de activiteiten die er in uw buurt zijn. U ziet meteen hoeveel kluppers zich al hebben aangemeld. Heeft u zelf een leuk idee voor een activiteit? Plaats dan een oproep. Zo kunt in één klap nieuwe vrienden maken. De app is gratis voor Android en iOS

Gewoon vriendschap

Op de website GewoonVriendschap staan veel activiteiten die leuk zijn voor 50-plussers. Als u lid bent, kunt u een vriend(in) zoeken om samen naar een activiteit te gaan. In uw profiel geeft u aan wat u graag doet. De computer zoekt een match. Beantwoordt de ander uw vriendschapsverzoek? Dan staat hij of zij in uw lijst met vrienden. Via de chatbox kunt u contact met elkaar houden, en afspraken maken. De naam van de website zegt het al: het gaat om vriendschap, en niet om relaties.
 
Auteur 
  • Webredactie