Zondag: Salade met druiven en kaas

Getty Images

Als afsluiter van het weekend een heerlijke salade met druiven en kaas. Dit voorgerecht is in 15 minuutjes klaar en geschikt voor 2 personen. Een heerlijk begin van een nieuwe week.

Ingrediënten

  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 theelepel citroensap
  • bieslook
  • klein kropje rode sla of 50 gram rucola
  • 1 tros witte en 1 trosje blauwe druiven
  • 50 gram oude 30+ kaas

Bereiding

1. Maak een dressing van yoghurt, de mosterd en wat citroensap.
2. Knip royaal de bieslook klein.
3. Maak de sla schoon en pluk het klein.
4. Was de druiven.
5. Verdeel de sla over 2 borden en verdeel er het bieslook en de dressing over.
6. Leg de druiven op en schaaf de kaas er over.

Menusuggestie:

Lekker met als hoofdgerecht lamsvlees in rode wijn, snijbonen en aardappelen.

Voedingswaarden per persoon
  Recept  
Energie 205 kcal  
Eiwit 10 gram  
Koolhydraten 25 gram  
Vet 6 gram  
Verzadigd vet 4 gram  
Vezels 3 gram  

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum