De vijf lekkerste restaurants met de Franse keuken in Overijssel

Deze week gingen IENS en Plus op culinaire ontdekkingstocht door Overijssel. Voor u geselecteerd: 5 restaurants met een Franse keuken.

Lekker koken begint met zuivere smaken, die moet je moet je in hun waarde laten. Een filosofie waar ze in de keuken van De Swarte Ruijter in Holten heilig in geloven. De meeste producten die ze er gebruiken zijn dan ook seizoensgebonden en worden door leveranciers uit de streek geteeld. Na het diner kunt u overnachten in een van de tien luxe suites. U slaat ’s ochtends de deuren open en ademt de zuivere boslucht in. Daarna maakt u een wandeling door Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug… puur genieten!

Haaksbergen herbergt een culinaire schat die erop wacht op gevonden te worden. De Blanckenborgh is gevestigd in een monumentaal 19e eeuws pand en daar wordt heerlijk gekookt. Gerookte eendenborstfilet, afgelakt met vanillejus met croutons en een groene-kruidencrème, op het karkas gebraden fazant met zuurkool, krokant spek, Twentse metworst en eigen jus... Voor wie nog geen plannen heeft met kerst is De Blanckenborgh echt een aanrader. Op Eerste Kerstdag serveren ze een klassiek vijfgangendiner met de smaken en producten van het seizoen.  Op Tweede Kerstdag is er een proeverij van luxe gerechten, geserveerd in vier gangen.

In De Keuken van Os en Peper in Zwolle wordt eerlijk gekookt: wat u bestelt krijgt u ook en waait ook niet van het bord af. Chef Rick de Jong kookt Frans-Hollandse gerechten en kiest er bewust voor om de smaakpapillen niet te overweldigen met teveel smaken. Hij gebruikt liever meerdere bereidingen van één product, dat zorgt voor meer diepte op het bord. Met een driegangenmenu voor 35 euro bewijzen ze dat genieten van verfijnde culinaire gerechten ook met een beperkt budget mogelijk is. Voor een bijzondere ervaring kiest u voor het vleugeltafelmenu, compleet met muzikale begeleiding.

Top 5:

  1. De Swarte Ruijter, Holten
  2. De Blanckenborgh, Haaksbergen
  3. De Keuken van Os en Peper, Zwolle
  4. De Lindenhof, Giethoorn
  5. Boas, DeventerIENS