IENS top 5: Italiaanse restaurants in Rotterdam

Er gaat niets boven een goede pizza, pasta of lasagne op zijn tijd, toch? De Italiaanse keuken heeft de harten van vele mensen al gestolen en dat is niet voor niets!

Het lijkt zo makkelijk (en dat is het in feite ook), maar ziet u die pizzabodem maar eens perfect gaar te krijgen. En het bereiden van een onvergetelijke pastasaus is ook niet voor iedereen weggelegd. Kortom, een goede Italiaan is van ongekend belang! Waar kunt u in Rotterdam het beste aankloppen voor een traditionele Italiaanse maaltijd volgens de receptuur van ‘la mamma’?

1.    Sugo
2.    Happy Italy Rotterdam Kuip
3.    La Vita e Bella
4.    La Zia Maria
5.    Piccola Italia

Sugo

Bij Sugo in de Aert van Nesstraat spat de passie voor de mediterrane keuken ervan af. Er wordt hier gewerkt met veel liefde, maar vooral met producten van hoogstaande kwaliteit. Wat betekent ‘Sugo’ eigenlijk? Twee dingen: saus en essentie. En laten deze twee termen nou een glansrol vervullen in dit sfeervolle restaurant! Daarnaast is het personeel van Sugo zich heel bewust van het milieu en de stempel die wij daar met zijn allen op drukken. Daarom worden de lijnen van leverancier tot restaurant zo kort mogelijk gemaakt. Er wordt zorgvuldig gebruik gemaakt van natuurlijke bronnen en dierenwelzijn staat hoog in het vaandel. U zult hier op de kaart dan ook veel vegetarische en veganistische pizza’s aantreffen!

Happy Italy Rotterdam Kuip

Één ding is zeker: u zit hier nooit alleen. In dit restaurant met zijn ruime en robuuste opzet wordt u omringd door liefhebbers van de Italiaanse keuken. Robuust en stoer, net als de stad waarin Happy Italy gevestigd is. Rotterdam is booming de laatste jaren. Hippe restaurants en trendy cocktailbars schieten als paddenstoelen uit de grond, maar de traditionele Italiaanse eetcultuur wordt door niemand uit het oog verloren. Het is toch ook bijna niet voor te stellen, een stad zonder Italiaan? Bij deze mediterrane topper moet u zijn voor fantastische gerechten met een warm en zonnig karakter!

La Vita e Bella

Hier waant u zich direct in het rijke en gastvrije Toscane. De bediening van La Vita e Bella ontvangt u met open armen en houdt u de rest van de avond goed in de gaten. U zult op uw wenken worden bediend en het glas zal zelden droog staan. Nu hebben we het nog niet eens over de smaakmakende gerechten gehad, waarmee dit Rotterdamse restaurant hoge ogen gooit! Hier smaken tomaten nog echt naar tomaat en mozzarella naar mozzarella. Alleen de beste producten worden door de chef gebruikt in zijn overweldigend lekkere gerechten. Dit is zeker de moeite waard om een keertje naar binnen te stappen!

 

Bron(nen):
  • IENS