Top 5 Italiaanse restaurants in Amsterdam

Hoogste tijd voor een dagje Amsterdam! Als er een stad is waar de culinaire mogelijkheden onbegrensd zijn, dan is het onze trotse hoofdstad wel. Het aanbod is overweldigend en soms is het dan ook goed om van tevoren een plan de campagne te maken.

In welke buurt wilt u bijvoorbeeld eten? Het is nou eenmaal geen dorp, dus shoppen in de Jordaan en eten in Oost zou nog wel eens complex kunnen worden. Wij geven met dit lijstje vast een klein beetje sturing in uw zoektocht naar een gezellig restaurant. En wel: Italiaanse restaurants.

  1. Risto Enoteca PepeNero
  2. Bacco
  3. Pizza Taxi da Paolo & Seba
  4. Cucina Casalinga
  5. La Lotta

Risto Enoteca PepeNero

Onze nummer 1 nieuwkomer in de Amsterdamse IENS TOP 2017! En dat is natuurlijk niet voor niets. Het is absoluut de moeite waard om hier een keertje naar binnen te stappen. Voortreffelijke Italiaanse klassiekers worden bij Risto Enoteca PepeNero op tafel getoverd en ook aan gastvrijheid geen gebrek! Er wordt hier keihard gewerkt en vandaag de dag proeft u nog steeds de liefde en passie uit de authentieke familiereceptuur.

Bacco

Een heel fijn adresje voor een schappelijk geprijsd diner in Italiaanse sferen. Bacco heeft een ontspannen karakter en staat dan ook hoog aangeschreven in de Staatsliedenbuurt. Het restaurant is gevestigd op loopafstand van de Jordaan en leent zich dus perfect als eindpunt van een gezellig dagje in een van de populairste buurten van Amsterdam.

Pizza Taxi da Paolo & Seba

Een mediterrane parel aan de Ceintuurbaan. Hier is de zuidelijke gastvrijheid voelbaar tot in de kleinste details. Bij Pizza Taxi da Paolo & Seba draaien ze hun hand niet om voor een avondje topdrukte en wordt u op uw wenken bediend. Telt u hier een prachtig glas wijn bij op en de Italiaanse setting is compleet.