Top 5 restaurants Den Haag

Den Haag is de stad bij uitstek waar u eerst flink kunt uitwaaien op het strand en vervolgens kunt genieten van een welverdiend diner. Deze week een aantal restaurants waar u de smaakpapillen bloot kunt stellen aan fantastische specialiteiten uit de Indonesische keuken. En dat is zeker het proberen waard!

De tijd van bakken op het strand en met blote voeten in de branding zit er nu echt op. De zonnige terrassen maakten een paar weken geleden al plaats voor een indrukwekkend palet aan herfstkleuren en ergens in Nederland is zelfs de eerste grondvorst alweer gemeten. Kortom, de gure wintermaanden zijn begonnen. Voor velen een lastig moment van het jaar, maar voor mij altijd het startsein voor kaarsjes, kruiken, wollen vesten en hete koppen thee. Uiteraard kun je van deze dingen nóg meer genieten als daar een straffe najaarswandeling aan vooraf is gegaan. Om daarna te genieten van een welverdiend diner!

  1. The Raffles
  2. Sayang
  3. Anak
  4. Didong
  5. Toko Frederik

The Raffles

Bij The Raffles zetten ze de Indonesische keuken op de culinaire kaart van Nederland. Eigenaar Frank Deuning haalde de inspiratie voor de inrichting van zijn restaurant uit oude familiefoto’s. Zijn grootouders woonden op Midden-Java en deze sfeer heeft hij bijzonder goed door weten te voeren in zijn Indonesische oase aan de Haagse Javastraat. Onder andere batik-tafelkleden en yogya-silver bestek zetten hier de toon. Waant u zich voor een avondje in andere sferen en geniet van delicatessen zoals kreeft in Sumatraanse kerrie en duivenborst in petissaus.

Sayang

De statige Laan van Meerdervoort herbergt een Indonesische parel van hoog niveau. Bij Sayang wordt u mee op reis genomen. De voortreffelijke rijsttafels voeren u langs de adembenemende keuken van Indonesië en laten u de drukte van alledag direct vergeten. Geen betere beloning na een middagje gure zeewind of een lange dag op kantoor!

Anak

Van Indonesische broodjes tot saté en van spekkoek tot bamisoep: Anak has got it all! Hier geniet u van voortreffelijke hapjes uit Indonesië en worden uw zintuigen stuk voor stuk geprikkeld. Proef de zon op uw bord en laat u verleiden door de wereldse gerechten van dit gezellige restaurant.