Top 5 restaurants Haarlem

Toen we door het centrum van Haarlem reden bedacht ik mij dat de volgende IENS top 5 over deze stad moest gaan. Wat een overvloed aan gezellige restaurants en zonnige terrassen!

Nu de temperaturen opeens weer boven de 30 graden uitkwamen, werden de terrassen weer massaal uitgerold. Mensen waarvan de vakantieweken reeds verstreken waren keken met weemoed naar buiten vanuit hun kantoortuin. Late vakantievierders, dagjesmensen en pensionado’s knepen daarentegen in hun handjes. Ik was daar een van en genoot dan ook met volle teugen van de brandende zon in Bloemendaal aan Zee. Toen we op de heen- en terugweg door het centrum van Haarlem reden bedacht ik mij dat de volgende IENS top 5 over deze stad moest gaan. Wat een overvloed aan gezellige restaurants en zonnige terrassen!

  1. Le Mortier
  2. Restaurant Variee
  3. In ’t Goede Uur
  4. Ristorante La Cucina di Georgia
  5. Restaurant Mr. & Mrs.

Le Mortier

Le Mortier is vers van de pers! In maart werden de deuren van dit sfeervolle restaurant in de Haarlemse binnenstad geopend en vanaf dag zit het er ramvol. Hier kunt u genieten van smaakvolle en oogstrelende gerechten voor een vriendelijke prijs. De Franse keuken voert de boventoon, maar deze wordt af en toe op originele wijze aangevuld met internationale invloeden. Wijn en spijs gaan hier hand in hand en dat is aan alles te merken. Bij elk gerecht wordt een kwaliteitswijn geschonken die het karakter van het gerecht versterkt.

Restaurant Variee

Hier kunt u terecht voor eenvoudige maar smaakvolle gerechten die stuk voor stuk met een glimlach worden geserveerd. De vriendelijke bediening van Variee is altijd in voor een praatje en kan u alles vertellen over de beste wijn- en spijs combinaties. Kortom; goed toeven in een gezellige en toegankelijke sfeer.

In ’t Goede Uur

Restaurant In ’t Goede Uur is een van de oudste restaurants die Haarlem rijk is. Sinds jaar en dag staat dit culinaire baken bekend om de fantastische kaas/wijn-combinaties. Of u nou wild wordt van Franse kaas of dat het water u juist in de mond loopt bij de gedachte aan een plank vol Franse kaasklassiekers, alles is mogelijk bij dit gemoedelijke en sfeervolle restaurant! Zowel in de winter- als in de zomermaanden een absolute aanrader!