Culinaire hotspots aan zee

Advertorial

Sint Jacobsschelp
Westtoer.be

Van het Lekkere Westen tot de Gault & Millau en Michelin Gids, onze culinaire trips bieden het beste van de Kust met heerlijke gerechten, op Adembenemende Plekken.

Zon, zee en strand… Dat is voor velen het eerste beeld dat op het netvlies verschijnt wanneer men aan de Belgische Kust denkt. En terecht, want u vindt het er allemaal. Maar de Kust heeft zoveel meer te bieden. Het is een aaneenschakeling van 67 km aan Adembenemende Plekken. Want of u nu graag de stilte in de natuur opzoekt of nostalgisch terugblikt op uw kindertijd, liever kunst en architectuur ontdekt of uzelf graag onderdompelt in de maritieme (eet)cultuur, de Belgische Kust heeft het allemaal. We nemen u mee langs enkele Adembenemende Plekken aan zee.


Adembenemende plekken


47 kustfotografen tonen hun ‘Adembenemende Plekken’ aan de Belgische Kust. Elke foto vertelt een verhaal en toont de schoonheid van de zee. De plekken zijn soms nostalgisch, soms bruisend van activiteit. Ze tonen de klassiekers zon, zee en strand, maar ook kunst, cultuur, natuur en het maritieme leven. Kortom, foto’s van de Kust die doen wegdromen. Deze meer dan 100 beelden vormen de basis voor een reeks adembenemende trips, waarin verschillende tips en tricks op maat van uw gezelschap gebundeld werden. Voor de fijnproevers werden 3 culinaire trips uitgestippeld. Laat u betoveren door de schoonheid van de Kust en geniet onderweg van gastronomische hoogstandjes met zicht op zee.

Oosterstaketsel Blankenberge
Philip Vermeulen

Culinair genieten in een schitterend decor

Oesters
Westtoer.be


De Belgische Kust is met zijn Adembenemende Plekken en culinaire troeven niet enkel een lust voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen. Proef tijdens uw bezoek aan de Belgische Kust niet alleen van de zilte zeelucht, maar ook van alle topproducten die de Noordzee te bieden heeft. Van De Panne tot Knokke-Heist: de lekkerste eetadresjes aan zee, op de meest Adembenemende Plekken, werden gebundeld in drie culinaire trips aan de Oostkust, Middenkust en Westkust.

De culinaire, adembenemende trips laten u heel wat visuele en gastronomische parels ontdekken tijdens uw bezoek aan zee. Ontdek bekende en minder bekende plekken, en ga langs bij de lekkerste eetadresjes uit het Lekkere Westen, de Gault & Millau en de Michelin Gids. Kustchefs geven er steevast het beste van zichzelf om voor hun gasten, in elk seizoen, een onvergetelijke, culinaire ervaring te creëren. Of u nu zin heeft in een ongedwongen, kindvriendelijk etentje met een lekkere garnaalkroket of eerder in een uitgebreid, gastronomisch zevengangendiner met zijn tweetjes, aan de Kust zit u met al dat lokaal lekkers altijd goed. Schuif de voetjes onder tafel en genieten maar! Meer informatie over de culinaire trips vindt u hier terug.

Oosterstaketsel Blankenberge
David Samyn

Adembenemende Expo


De foto’s van de plekken bewonderen op grootformaat? Nog tot en met 31 augustus is een selectie van beelden te bewonderen langs de Belgische kustlijn, inclusief de Franse badsteden Bray-Dunes, Zuydcoote en Leffrinkkoucke. De ‘langste expo van Europa’ presenteert 63 beelden aan 43 kusttramhaltes, bij 14 Belgische ondernemers en op 6 locaties in Frankrijk. Goed voor 80 km aan puur fotoplezier. 

Meer informatie over de expo vindt u hier terug.