Top 5 Valentijnsrestaurants

Dinsdag is het weer zover... Valentijnsdag, de meest romantische dag van het jaar. Geef uw geliefde vooral een bloemetje of chocola, maar echt verwennen doet u hem/haar natuurlijk met een onvergetelijk diner op een sprookjesachtige plek. IENS heeft voor u vijf toprestaurants uitgezocht voor u en uw Valentijn!

Voor de meesten ligt het niet om de hoek, maar Schathoes Verhildersum is de reis naar het ‘Hoge Noorden’ absoluut waard. Over een brede oprijlaan met aan weerszijden verlichte bomen nadert u de middeleeuwse borg Verhildersum. Wat een rust! Binnen oogt het chic, maar door de aanwezigheid van veel hout en een authentieke open haard ook zeer romantisch en absoluut niet stijf. De ingrediënten komen van kleine leveranciers uit de nabije omgeving en zijn bereid zonder veel opsmuk, maar mét liefde en dat is te proeven! De Italiaanse en Franse gerechten die uit de keuken getoverd worden, hebben de pure, krachtige smaken van het Grunnen land en zijn perfect in balans. Een ware voltreffer!

In het hart van het monumentale Loenen aan de Vecht, direct naast de kerk, staat een charmant huisje met groene luiken en bloemetjesgordijnen voor de ramen. Vroeger was dit het huis van Koosje Edema, door de inwoners van Loenen ook wel liefkozend Tante Koosje genoemd. Tegenwoordig is hier een bijzonder restaurant gevestigd, waar het lijkt alsof er in al die jaren niets is veranderd. Bij binnenkomst via de keukendeur kom je in de oude knusse woonkamer en voel je je direct thuis. De door Michelin bekroonde keukenbrigade kookt onder leiding van chef-kok Roland Veldhuijzen de sterren van de hemel. Denk aan rouleau van eendenlever, met gedroogde zoetzure kersen, crumble van pistache en kersensorbet met Madagaskarpeper als voorafje, gegrilde zeetongfilet, met gepocheerde Zeeuwse oesters, Aquitainekaviaar en champagneroom als hoofdgerecht en als dessert een warm chocoladetaartje met geroosterde ananas en roomijs van ananas… van begin tot eind werkelijk goddelijk!

Chef-kok Azi Azimullah experimenteert graag en maakt daarbij uitstapjes naar diverse eetculturen. Zo stort ze zich bijvoorbeeld graag een paar maanden op de Sardijnse keuken om vervolgens over te schakelen op gerechten uit Zuid-Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk of Noord-Spanje. Het gaat haar goed af. Haar filosofie blijft namelijk steeds hetzelfde: koken met aandacht voor het product. Alle smaakmakers worden in eigen huis bereid en de gerechten smaken supervers. De sfeer van Deliclassics Gastronomie is onbevangen en ideaal voor een intiem diner. Op Valentijnsdag biedt het restaurant een speciaal vijfgangenmenu aan voor € 35,- met gerechten uit de Chinese keuken van de 18e eeuw. Als Inspiratie gebruikt Azi yin en yang, erotiek, eten en de dubbele dans. Een aanrader!

Top 5 Valentijn restaurants

Lees meer restauranttips van IENS!

Bron(nen):
  • IENS