Test: de beste bladblazer

Het is herfst en de blaadjes vallen van de bomen in de tuin. Je kunt de tuin met de hand aanharken om hem bladvrij te krijgen, maar je kunt ook een bladblazer nemen. Veel mensen ergeren zich wild aan dat lawaaiige apparaat, anderen werken er graag mee. Het beste model is…

...De Black & Decker GWC3600L25. Dat blijkt uit een test van Beste Product.nl. De Black & Decker GWC3600L25 (€189 incl accu) is een zeer degelijk apparaat. Hij gaat erg lang mee op een batterij. De blaaskracht is prima, maar de zuigkracht is minder. Het wisselen tussen accessoires gaat niet zo handig als bij andere bladblazers. Deze blazer is dus vooral geschikt voor mensen die er alleen mee willen bladblazen. Dat zij de bladblazer af en toe gebruiken om blad te zuigen, is dan een extraatje.

Popconcert

Deze Black & Decker bladblazer weegt 4,9 kilogram en heeft een opvangzak met een inhoud van 17,5 liter. De blaascapaciteit is 218 km/h. Het apparaat produceert 95 dB aan geluid. Ter vergelijking: volgens de testers is het geluidsniveau van een gemiddeld popconcert 95 tot 100 dB. Overigens betekent een toename van 3 dB een verdubbeling van het geluid.

Bron: Beste Product