Test: de beste appelflap

Appelflappen zijn ook gemakkelijk zelf te maken

Appelflap
PLUS Supermarkt

Het is herfst, de temperaturen dalen, het gaat harder waaien en vaker regen. Geen weer om ijs te eten. Liever iets warms, zoals een appelflap. Wie op zoek is naar de supermarkt met de lekkerste appelflappen moet naar...

...Plus Supermarkten.

Dat blijkt uit een test van het Algemeen Dagblad. Het testpanel geeft de Plus appelflappen (€0,89 per stuk) een zeven als testoordeel. De appelflap ziet er appetijtelijk uit, heeft een mooie kleur en een prima smaak. Een van de testers vindt de appelflap wat aan de zoete kant. Zij mist een beetje het zuurtje van de appel. Een goede appelflap bestaat uit bladerdeeg. Hij is niet te dik, niet te plat, niet te zoet en niet te zuur. De vulling bestaat uit stukjes appel en een paar rozijnen. Opmerkelijk is dat de testers het merendeel van de appelflappen uit de supermarkt een onvoldoende geven.

Zelf maken

Appelflappen zijn ook gemakkelijk zelf te maken. 

  • Koop een pakje bladerdeeg uit de diepvries en laat de plakjes ontdooien. 
  • Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. 
  • Meng ze met suiker, rozijnen en kaneelpoeder. 
  • Verdeel de appelvulling over de plakjes bladerdeeg, vouw de flappen diagonaal dubbel en druk de randen met een vork goed dicht. 
  • Smeer de appelflappen in met een losgeklopt ei en strooi er suiker over. 
  • Bak ze in een kwartier in een oven op 200C.
Auteur