Test: de beste fitnesstracker

Menigeen heeft te kampen met coronakilo's. Sporten is een goede manier om die extra kilo's weer kwijt te raken. Met een fitnesstracker om uw pols kunt u zien of u voldoende beweegt en of u uw doelen haalt. Maar, wat is dan de beste fitnesstracker?

Fitbit app

Volgens Besteproduct.nl is de beste fitnesstracker: de Fitbit Charge 4 (€131). Dit is het nieuwste model van Fitbit. Dit nieuwe model heeft een gps-ontvanger zodat de afgelegde route wordt bijgehouden. De tracker herkent trainingen automatisch en is ook handmatig te starten. Alles wat de Fitbit bijhoudt, is in de app te zien. Dat gaat om zaken als trainingen, gezette stappen, geklommen trappen, hartslaggegevens en gegevens over de nachtrust.

Voordelen en nadelen

De app is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Door het invoeren van gewicht, calorie- en vochtinname geeft de tracker een beeld van de binnengekomen versus verbrande calorieën. De app heeft als nadeel dat hij gesloten is. Gegevens van de Fitbit zijn daardoor niet te exporteren naar andere apps, zoals Google Health en Apple Health.

Smartwatch

De testers vinden Fitbit Charge 4 meer dan ooit een echte smartwatch. Wie zijn smartphone meeneemt, kan met de Fitbit muziek van Spotify bedienen. Draadloos betalen is mogelijk voor klanten van Rabobank en ABN Amro. Ook een Mastercard van ICS is aan de Fitbit te koppelen. De Fitbit werkt met Android-smartphones en met iPhones.

Wil jij weten welke fitnessoefeningen jij thuis kunt doen? Lees dit.