Test: de beste koelvriescombinatie

In geen enkele keuken zal een koelkast ontbreken, vaak gecombineerd met een vrieskast. Wie een nieuwe nodig heeft, koopt met de LG GBB59PZFFB de beste vrijstaande koelvriescombinatie uit de test.

Dat blijkt uit een test in de Consumentengids. De LG GBB59PZFFB (€680) koelt en vriest prima. Hij is stil en zuinig. Het koeldeel is goed verlicht. Minpuntje is dat het wat lastig schoon te maken is. Op maar liefst twee testonderdelen krijgt de LG het testoordeel 10: Invriescapaciteit en het Instellen va de temperatuur op 4C (koelkast) en -18C (vrieskast). De koelkast is met 147 bruikbare inhoud niet heel erg groot. Sommige koelkasten in de test hebben een nuttige inhoud van meer dan 200 liter. Aan de andere kant: de testers schatten dat er per persoon zo'n 40 liter ruimte nodig heeft. Het vriesdeel is met 65 liter ook aan de kleine kant.

Vrijstaand

Het gebruiksgemak van de meeste koelvriescombinaties in de test was matig. Er zijn te weinig staplaatsen voor flessen en als je een flinke bloemkool in de groentelade wilt leggen, moet de lade er helemaal uit. En daarvoor moet de deur wagenwijd open. Hetzelfde geldt voor de lades in de vrieskast. Bovendien rammelen die nog al eens.

Bron(nen): Consumentenbond

Trefwoorden: