Test: de beste motorverzekering

Het is al enkele jaren een trend dat senioren massaal op de motor stappen. Het aantal 65-plus bikers is zelfs verdubbeld in een paar jaar tijd. Vanzelfsprekend is om voor een motor een WA-verzekering af te sluiten. Voor een duurdere motor is een Volledig Casco verzekering aan te bevelen. De beste motorverzekeringen zijn van Centraal Beheer en van Interpolis.

Dat blijkt uit het SpecialItem van onderzoeksbureau MoneyView. De motorverzekeringen van Centraal Beheer en Interpolis komen zowel bij WA als bij beperkt casco en volledig casco als beste uit de bus. Beide verzekeringen kennen een ruime dekking en acceptatie en relatief veel flexibiliteit. Beide verzekeringen vergoeden in de eerste drie verzekeringsjaren de aanschafwaarde voor nieuwe en tweedehands. Ook is er een ruime dekking voor accessoires die later zijn toegevoegd aan de motor.

Premieverschillen

Premies voor motorverzekeringen verschillen fors per provincie. MoneyView vergeleek de premies voor een beperkt casco dekking. Limburgers en Zuid-Hollanders betalen dertien procent meer dan gemiddeld. Ook in Noord-Holland (zeven procent) en Utrecht (vijf procent) zijn motorverzekeringen relatief duur. Drenten en Friezen zijn goedkoper uit. Zij betalen respectievelijk 22 procent en 20 procent minder dan gemiddeld. Ook in Groningen (min 19 procent) en Overijssel (min 16 procent) zijn de premies relatief laag. Bij een volledig casco dekking zijn er soortgelijke verschillen. Ook hier is een Zuid-Hollander aanzienlijk meer kwijt dan een Drent.