Test: de beste vega ‘kip’-stukjes

Vleesschap senior dame
Getty Images

Ook voor kip ligt er tegenwoordig een plantaardige variant in het schap van de supermarkt. De beste zijn van...

Plus/Hoogvliet/Dirk en Like Meat.

Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. De vegetarische 'kip'-stukjes van Plus (160 gram voor €1,75), Hoogvliet (160 gram voor €1,80) en Dirk (160 gram voor €1,90) verschillen alleen in prijs. Verder zijn ze identiek. Deze vega stukjes van Plus/Hoogvliet/Dirk hebben volgens het panel een lekkere, kruidige smaak en een goede bite. Ook krijgen ze een voldoende voor zout.

Like Meat Chicken bites (180 gram voor €3,30) zijn niet alleen vegetarisch, maar volledig veganistisch. De stukjes van Like Meat bevatten ook de kleinste hoeveelheid vet en daarmee ook de minste calorieën. Op het subonderdeel smaak krijgt Like Meat een iets lager cijfer dan Plus/Hoogvliet/Dirk.

Zout

De vega stukjes Aldi Meat Free Days komen op het subonderdeel Smaak het best uit de bus. Ze zijn dus de lekkerste uit de test. Daar staat tegenover dat deze vega stukjes een onvoldoende krijgen omdat ze erg zout zijn. Overigens zitten in alle vega stukjes meer zout dan in onbewerkte kip. Bij het bereiden van kip zal nagenoeg iedereen zout toevoegen. Bij de vegetarische 'kip'-stukjes is dat absoluut niet nodig.
 

Auteur 
  • Perry van Dijk