Test: de beste ventilator

Tijdens een hittegolf zoekt iedereen verkoeling. Met een goede ventilator is dat simpel en voordelig te realiseren. Een ventilator verlaagt de temperatuur natuurlijk niet, maar de langsstromende lucht verlaagt wel de gevoelstemperatuur. De beste tafel- toren- en staande ventilator zijn respectievelijk...

... Meaco Fan 1056, Koenic KTF 100 en Honeywell HS600WE4. Dit blijkt uit een test van de Duitse Stiftung Warentest, die is overgenomen en vertaald door de Consumentenbond. De Meaco Fan 1056 (€140) is de best scorende ventilator in de test. Hij heeft 12 blaasstanden en geeft een erg fijne luchtstroom. De Meaco is stil, goed gebouwd, staat stabiel en weegt 3,2 kilo. Hij heeft een afstandsbediening. Het display is met de afstandsbediening uit te schakelen, wat handig is in de slaapkamer.

Torenventilator

De Koenic KTF 100 (€70) neemt in de hoogte flink wat ruimte in, maar heeft weinig vloeroppervlak nodig. De ventilator heeft drie standen en claimt een natuurlijke wind te kunnen simuleren. Hij heeft van alle ventilatoren de grootste gemeten bandbreedte qua blaaskracht. Deze is vergelijkbaar met windkracht 3. Hij is de stilste ventilator in de test, weegt 3,2 kilo en is 117 cm hoog.

Staande ventilator

De Honeywell HS600WE4 (€70) heeft vijf blaasstanden. Hij zorgt voor een aangename luchtstroom en is één van de stilsten uit de test. Hij heeft een afstandsbediening. De hoogte is aan te passen van minimaal 105 cm tot maximaal 123 cm. Hij weegt 6,6 kg.