Test: de beste ventilator

Het weer is de afgelopen week omgeslagen. Kou en regen zijn verdwenen, de zon schijnt volop en de temperaturen stijgen. Wie de warmte vervelend vindt, kan met een ventilator de temperatuur binnen draaglijk houden. Ben je op zoek naar de beste ventilator, dan kom je uit bij...

...de Dyson AM07.

Dat blijkt uit een test in de Consumentengids. De Dyson AM07 (€400) is een van de weinige ventilatoren in deze test die op elke testonderdeel minimaal een voldoende scoort. De ventilator heeft een mooi en opvallend ontwerp. Hij heeft namelijk geen bladen. Hierdoor is hij veilig te gebruiken als er kleine kinderen of huisdieren zijn. De Dyson is de op één na zuinigste in de test. Belangrijk minpunt: de aanschafprijs. Hij is verreweg de duurste.

Beste koop

Consumenten die de prijs van de Dyson te hoog vinden, kunnen kiezen voor de Honeywell HSF600BE (€85). Deze ventilator komt als de op een na beste uit de test. Hij is voordelig in aanschaf en daarom de beste koop. De Honeywell presteert zelfs iets beter dan de Dyson en is ook een stuk stiller. Minder goed komt hij uit de test op de punten 'gebruiksgemak' en 'constructie en stabiliteit'. Dat laatste wil zeggen dat je de ventilator makkelijk omstoot, een probleem voor veel staande ventilatoren.

Bron: Consumentenbond