Beleef Moskou en Sint-Petersburg

Rusland is een land met een bijzondere en veelzijdige cultuur en geschiedenis. De beste kennismaking met Rusland is een reis naar de verschillende metropolen, Moskou en Sint-Petersburg. U ontdekt alle dingen die de bijzondere steden te bieden hebben.

 
Deze reis kan niet meer geboekt worden 
 
 
Deze reis wordt uitgevoerd door Marco Polo Reizen.

Missing media-item.

Tijdens deze zevendaagse reis staan onder andere het Rode Plein, het Kremlin, de Tretiakov galerij, de Hermitage en de zomerresidentie van de Russische Tsaren Tsarskoje Selo op het programma. U maakt ook kennis met het alledaagse leven van de Russische bevolking, door o.a. af en toe gebruik te maken van de beroemde mooie Russische metro. U kunt een ballet en/of operavoorstelling meemaken in het beroemde Bolsjoi- of het Mariinski theater. De reis staat onder leiding van onze eigen Nederlandssprekende Russische reisleiding. 

Moskou
De stad Moskou heeft sinds de perestrojka een metamorfose ondergaan! Moskou is nu mooier en spannender dan ooit. De iconen en fresco's in de hoofdkathedraal van het Kremlin vormen het hart van het tsarenrijk. Rondom de koepels van het Kremlin doemen de nieuwe blitse torens van Moscow City en de zeven 'Stalin-kathedralen' op, het Sovjetantwoord op de wolkenkrabbers van Amerika. Deze bouwkunst aanschouwen we ook tijdens een rondrit langs fantastisch gedecoreerde marmeren metrostations. De rustige boulevards met oude paleizen van het historische centrum contrasteren op een bijzondere manier al de noviteit van de Russische hoofdstad.

Sint Petersburg
St. Petersburg, weleens vergeleken met een wereldwonder, verenigt de flair van een Noord-Europese haven met de grandeur van Versailles.  De elegante mengeling van Italiaanse barok en Russische stijlen zien we tijdens een rondrit langs de vele paleizen. U maakt kennis met de unieke verwevenheid tussen de Nederlandse en Russische geschiedenis in Sint Petersburg, waarbij u vele Nederlandse sporen zult ontdekken. Absoluut hoogtepunt is de wereldberoemde Hermitage met werken van Rembrandt en andere grote meesters. Doordat St. Petersburg in 2003 driehonderd jaar bestond hebben recente restauraties de stad haar glorieuze allure teruggegeven.

Missing media-item.

Het programma


Dag 1: Vlucht per KLM Amsterdam-Moskou, transfer naar hotel en de inleidende stadsoriëntatie, die de eerste indruk geeft van de grootte en de drukte van de stad, die wel eens Manhattan van Rusland genoemd wordt. 

Dag 2: Vanochtend stadsoriëntatie, waarbij het Rode Plein bezocht wordt en het stedenschoon van Moskou aan bod komt. Bijvoorbeeld een bezoek aan het Danilovski klooster, residentie van het hoofd van de Russisch-orthodoxe kerk - de patriarch. De middag wordt besteed aan het bezoek aan de Tretiakov galerij met een prachtige collectie van de Russische iconen. Voor de liefhebbers in de avond een voorstelling in het Bolsjoi-theater (facultatief). 

Dag 3: 's Ochtends een metrorit naar het hart van Moskou - het Kremlin. Onderweg zien we de imposante Moskouse ondergrondse. Aansluitend bezoek aan het indrukwekkende Kremlin met Maria-Hemelvaart-kathedraal en andere kathedralen. Ook andere bezienswaardigheden zoals het gigantische Tsarenkanon en de Tsarenklok mogen niet ontbreken. Middag ter eigen beschikking. Bijvoorbeeld een kopje koffie in het aan het Rode Plein liggende paleisachtige warenhuis GOEM of een wandeling langs de centrale Tverskaja straat. U kunt in de avond facultatief een concert bijwonen. 

Dag 4: De laatste ochtend in Moskou kan naar eigen inzicht besteed worden. Aansluitend transfer naar het station alwaar we in de trein naar St. Petersburg stappen. Aankomst aan het begin van de avond. Transfer naar uw hotel. 

Dag 5: In de ochtend stadsoriëntatie welke in het teken van 'Sporen van de Nederlandse geschiedenis in St. Petersburg' staat. De route gaat langs de Russische geschiedenis: u ziet de Nevski prospect, het Winterpaleis en de pantserkruiser Aurora, die signaal gaf voor de Russische revolutie van 1917. 's Middags vrij. U kunt bijvoorbeeld langs de Nevski Prospect wandelen. In de avond kunt u een opera- of balletvoorstelling in het Mariinski theater bijwonen (facultatief). 

Dag 6: Vanochtend wordt een bezoek gebracht aan de Petrus & Paulus-vesting, het eerste bouwwerk van de stad en necropolis van de Romanovs. 's Middags de Hermitage, het wereldberoemde museum. Aansluitend een huisconcert in een patriciërpaleis. 

Dag 7: Op de laatste ochtend in St. Petersburg kan de ochtenddienst in de kathedraal van de Moeder Gods van Kazan bijgewoond worden. Vervolgens een uitstapje naar het buitenverblijf van Catharina de Grote, Tsarskoje Selo met bezoek aan het Catharina paleis, bekend om volledig met amber gedecoreerde Barnsteenkamer. Aansluitend transfer naar de luchthaven voor vlucht per rechtstreekse KLM vlucht naar Amsterdam.

Missing media-item.

Vertrek- en prijsinformatie


Vertrekdatum Prijs per persoon
27 september € 860,-
5 oktober € 815,-  
18 oktober                 € 835,-

Inclusief
 • Rechtstreekse vlucht per KLM Amsterdam - Moskou en Sint-Petersburg - Amsterdam 
 • Luchthavenbelasting en toeslagen (ca.121,-)
 • Verblijf in ***/**** hotels in St. Petersburg en Moskou
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Vervoer volgens programma; deels per touringcar en deels per metro
 • Dagtrein Moskou - St. Petersburg
 • Nederlandstalige Russische gids/Plus begeleiding
 • Compleet excursieprogramma exclusief entrees
Exclusief
 • Lunches en diners
 • Facultatief avondprogramma
 • Entreegelden (inclusief huisconcert en plaatselijke gids, ter plaatse te betalen) à 125,-
 • Persoonlijke uitgaven
Toeslagen
 • Eenpersoonskamer: 27 september € 245,-; 5 oktober 205,-; 18 oktober: €235
 • Visumkosten 65, - p.p. mits standaardprocedure
 Gratis Plus-reisnieuwsbrief
Wilt u graag op de hoogte blijven van onze nieuwste reisaanbiedingen?
Meld u dan nu aan voor de gratis Plus-reisnieuwsbrief

Voorwaarden


Deze reis wordt uitgevoerd door Marco Polo Reizen, lid van ANVR, SGR and Calamiteitenfonds. 

Bekijk hier de algemene voorwaarden.

Missing media-item. 

Deze reis kan niet meer geboekt worden 

Auteur 
 • Redactie