Getty Images
Een straaltje zon tijdens de barre winterdagen. Met deze verrukkelijke witlof waant u zich helemaal in de lente. De bereidingstijd van dit gerecht is 15-30 minuten en de aangegeven ingrediënten zijn voor 2 personen.
Ingrediënten
- 600 gram witlof
- 1 (onbespoten) sinaasappel
- 4 jeneverbessen
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Maak het witlof schoon.
- Snijd dunne struikjes eenmaal in de lengte door en snijd dikke struikjes in de lengte in vieren.
- Was de sinaasappel en rasp wat van de schil af. Pers de sinaasappel uit. Plet de jeneverbessen.
- Verwarm de olie in een grote koekenpan.
- Bak hierin de stukken witlof een beetje bruin.
- Voeg het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil, de jeneverbessen en een beetje water toe.
- Smoor het witlof met een deksel op de pan in ca. 15 minuten gaar.
Voedingswaarden per persoon
| Recept | Menu | |
|---|---|---|
| Energie | 120 kcal | 440 kcal |
| Eiwit | 4 gram | 30 gram |
| Koolhydraten | 10 gram | 35 gram |
| Vet | 6 gram | 20 gram |
| Verzadigd vet | 1 gram | 3 gram |
| Vezels | 4 gram | 7 gram |
Bron
- Voedingscentrum