Gevarieerd eten in Leeuwarden

Wie nnog nooit in Leeuwarden uit eten is geweest, zou dat toch eens moeten doen. Er is genoeg keus en voor ieder wat wils. Daarom heeft PlusOnline voor de top 5 restaurants uit Leeuwarden geselecteerd.

Voor haute cuisine in Leeuwarden moet je bij De Nieuwe Mulderij zijn. Daar wordt met liefde gekookt en naar perfectie gestreefd, van amuse tot dessert. Regionale producten in een internationale kookstijl, is het devies. En deze filosofie leidt tot waanzinnige creaties. Wat te denken van een brandade van wadgarnalen en mango met een terrine van kreeft op komkommer gelei en groentetartaar met saffraancrème en ansjovisolie? Of licht gerookte en vervolgens gebakken poon met een salade van half gedroogde trostomaatjes en Hollandse garnalen, crème van artisjok en een schuimige jus van overjarige “Ryptsjerkster tsiis”? Met zoveel geraffineerde heerlijkheden wordt het wel moeilijk kiezen, maar ook daar is aan gedacht. Speciaal voor hen die niet kunnen of niet willen kiezen is er het acht gangen proeverijmenu: een traktatie voor de liefhebber en een zegen voor de twijfelaar!



Een ware kunstenaar noemen ze Willem Schaafsma, de chef-kok van restaurant Eindeloos. Hij genoot zijn opleiding bij toprestaurants als ’t Nonnetje in Harderwijk en Ciel Bleu in Amsterdam. Zijn passie voor koken begon echter tien jaar geleden in het restaurant waar hij nu zelf eigenaar van is. Het is lente en bij restaurant Eindeloos betekent dat eindeloos genieten… van asperges, het witte goud uit Nederlandse bodem! Je komt ze de komende tijd in meerdere gerechten tegen. Coquille en zalm met witte asperges, kwarteleitjes en bieslook crème fraîche. Kabeljauw en truffel met gebakken witte asperges, hazelnoten, bianchettitruffel en schuimige parmezaan. Het bijna jammer dat ze niet in elk gerecht worden verwerkt. Niet getreurd, aangename verrassingen als kersenbiersorbetijs zijn ook geen straf.



Jamuna is dé plek waar je moet zijn als je het smachten naar de kruidige en frisse smaken van de Indiase keuken niet langer meer kunt bedwingen. Malse kippenboutjes gestoofd in een heerlijke mix van verse kruiden of halve rondjes van deeg gevuld met rode linzen en kruiden; bij Jamuna kun je kennis maken met originele specialiteiten uit verschillende gebieden van India. Elke regio heeft zijn eigen smaak, want overal worden de kruidenmengsels op een andere manier samengesteld en bereid. Een groot deel van al die smaken vind je terug bij Jamuna. En staat dat ene gerecht waar je zo van hebt genoten tijdens een vakantie in India niet op de kaart? Vraag het chef Humayun Choudhury en wellicht kan hij het alsnog voor je bereiden.

Top 5 restaurants in Leeuwarden:

Voor u geselecteerd door IENS IENS

 

Auteur 
Bron 
  • IENS