Getty Images
Lekkere gestoofde aubergines. Een hoofdgerecht voor 2 personen in 30+ minuten op tafel. Lekker met aardappelpuree.
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel oregano
- 2 aubergines
- 2 dl gepureerde tomaten (passata, pak)
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Pers het teentje knoflook uit boven een kommetje en mengen er de olie, een beetje zout en oregano door.
- Was de aubergines en verwijder de steelaanzet.
- Halveer de aubergines in de lengte. Snijd het vruchtvlees ruitvormig tot de schil in.
- Druppel het oliemengsel op het vruchtvlees.
- Leg de auberginehelften met het snijvlak naar boven in een ovenvaste schaal.
- Schenk de gepureerde tomaten er bij.
- Laat de aubergines in de hete oven in ca. 30 minuten gaar stoven.
Voedingswaarden per persoon
| Recept | Menu | |
|---|---|---|
| Energie | 160 kcal | 460 kcal |
| Eiwit | 3 gram | 20 gram |
| Koolhydraten | 10 gram | 35 gram |
| Vet | 10 gram | 25 gram |
| Verzadigd vet | 2 gram | 5 gram |
| Vezels | 6 gram | 10 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.
Bron
- Voedingscentrum