Maandag: hutspot met mosterdreepjes

Sommige gerechten moet je van dichtbij halen. Hutspot is daar een voorbeeld van. In iets meer dan 30 minuten is deze vegetarische variant klaar om door twee personen verorberd te worden.

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 2 grote uien
  • 2 gram winterwortels
  • 150 gram vegetarische roerbakreepjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel mosterd
  • Ca. 1½ dl groentebouillon

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en halveer grote exemplaren.
  2. Maak de uien en de wortels schoon.
  3. Snijd de uien in halve ringen en de wortels in plakken.
  4. Kook de aardappelen met de uien en de wortels in 20-25 minuten gaar.
  5. Bak de vegetarische reepjes in de hete margarine bruin.
  6. Warm de mosterd kort mee.
  7. Roer een paar lepels van de bouillon door het mengsel.
  8. Giet de aardappelen en groente af en stamp dit tot een grove massa.
  9. Breng de bouillon aan de kook en roer bouillon door de aardappelen met groente.
  10. Schep het mosterdmengsel er op.

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 495 kcal
Eiwit 20 gram
Koolhydraten 65 gram
Vet 15 gram
Verzadigd vet 3 gram
Vezels 15 gram


Menu van de Week

Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.

Missing media-item.

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum