Getty Images
Het is lente. Tijd voor een overheerlijke lentestamppot. Lekker met vegetarische reepjes. Dit gerecht is geschikt voor twee personen en heeft een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- 700 gram aardappelen
- 200-300 gram raapsteeltjes
- 1 klein bosje bindsla (romaine) of andere sla
- 1 eetlepel olijfolie
- ± 1½ dl groentebouillon
- 1 theelepel komijn
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Verwijder van de raapstelen de worteltjes. Was de raapsteeltjes en de sla. Snijd de raapstelen wat kleiner en de sla in smalle reepjes.
- Giet de gare aardappelen af en maak er met de olie en de hete bouillon een puree van.
- Roer de groente en de komijn door de puree en warm het geheel goed door.
Voedingswaarden per persoon
| Recept | Menu | |
|---|---|---|
| Energie | 350 kcal | 540 kcal |
| Eiwit | 10 gram | 25 gram |
| Koolhydraten | 60 gram | 65 gram |
| Vet | 6 gram | 20 gram |
| Verzadigd vet | 1 gram | 3 gram |
| Vezels | 8 gram | 10 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.
Bron
- Voedingscentrum