Top 5 restaurants Rotterdam 2017

Getty Images

In menig toeristenfolder staat Amsterdam niet meer vanzelfsprekend bovenaan. Rotterdam timmert als nuchtere havenstad al jaren aan de weg. En met succes! De moderne architectuur is een absolute trekpleister en de overdaad aan bruisende cafés en restaurants maakt het plaatje compleet.

In Rotterdam bent u rustig een paar dagen zoet. Maar gezien het feit dat IENS een online restaurantgids is, beperken wij ons tot het geven van tips op culinair gebied. Hieronder vindt u een lijstje met restaurants die door onze bezoekers met het hoogste cijfer zijn beoordeeld.

  1. Sugo - Westblaak
  2. Rosso
  3. Hotspot Hutspot Lomba
  4. Restaurant Savage
  5. Parkheuvel

Sugo - Westblaak

Hier moet u niet gek opkijken van een rechthoekige pizza. Het interieur is strak, modern en verfrissend. Niet bepaald wat u verwacht van een pizzeria. Het is de perfecte plek om ‘s middags neer te strijken met een glas wijn, aan te schuiven voor een borrel of te reserveren voor een Italiaanse afsluiting van de avond. Bovendien zijn er weinig plekken die centraler gevestigd zijn dan Sugo op de Westblaak.

Rosso

Verleidelijk goed: Rosso aan de Van Vollenhovenstraat in Rotterdam. Ze koken hier naar eigen zeggen volgens ‘the next level’. U kunt hier rekenen op spannende fusion gerechten in een ondeugende ambiance. Het is weer eens wat anders dan wit linnen en serene pianomuziek. Op de kaart schitteren verfijnde gerechtjes met een internationale touch en hier kan de bediening u een prachtige wijn bij adviseren.

Hotspot Hutspot Lomba

Een maatschappelijk initiatief met culinaire klasse. Bij Hotspot Hutspot Lomba serveren ze eerlijke en duurzame gerechten die worden bereid met producten van het seizoen. Ook in de wijken waar kwaliteit en sociale binding lager zijn. Goed eten moet voor iedereen toegankelijk zijn en dat hebben ze bij dit restaurant meer dan waargemaakt. Kinderen kunnen hier na school kooklessen volgen en op deze manier kennismaken met een duurzame en gezonde levensstijl. Absoluut de moeite waard!

Getty Images
Auteur 
  • Maud Kranenburg