Getty Images
Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 10 olijven
- 200 gram rundertartaar
- 2 teentje knoflook
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ½ blik gepelde tomaten
- ½ dl droge sherry
- 1 dl bouillon (van tablet)
Bereiding
- Snijd de olijven klein.
- Maak de tartaar aan met de helft van de olijven, het uitgeperste teentje knoflook, peper en een beetje zout.
- Vorm er kleine balletjes van.
- Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin.
- Voeg de tomaten met vocht, de sherry, de bouillon, de rest van de olijven en wat peper toe.
- Stoof het vlees in 15 minuten gaar.
Voedingswaarden per persoon
| Recept | Menu | |
|---|---|---|
| Energie | 240 kcal | 510 kcal |
| Eiwit | 20 gram | 30 gram |
| Koolhydraten | 5 gram | 50 gram |
| Vet | 10 gram | 20 gram |
| Verzadigd vet | 3 gram | 4 gram |
| Vezels | 2 gram | 7 gram |
Bron
- Voedingscentrum