Zondag: Gegrilde vijgen

Getty Images

Een nagerecht voor twee personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten. 

Ingrediënten
  • 3 verse vijgen
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 bolletjes vanille-ijs

Bereiding

  • Warm de grill voor.
  • Was de vijgen en snijd de steel er af. Halveer de vijgen.
  • Leg de vijgen met de bolle kant naar boven op een ovenvaste schaal. Druppel de honing er over en strooi de basterdsuiker er over.
  • Zet de schaal onder de grill tot de vijgen warm zijn en de suiker is gesmolten.
  • Geef er een bolletje ijs bij.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht geroerbakte biefstuk, sperziebonen en aardappelen.

Voedingswaarden per persoon
 Recept
Energie
225 kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum